Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Chytil přispěl gólem ke kanonádě Rangers. Hronek a Hertl si připsali na startu NHL asistenci

Filip Chytil přispěl k vítězství Rangers 6:0 gólem.
Filip Chytil přispěl k vítězství Rangers 6:0 gólem.Justin Berl / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia
Skvělý vstup do nové sezony NHL prožil v zámoří Filip Chytil (25). Český útočník totiž hned v prvním utkání 108. ročníku slavné soutěže, která odstartovala už minulý týden dvěma zápasy v Praze, vstřelil branku a přispěl tak k jednoznačnému vítězství New York Rangers nad Pittsburghem 6:0. Daří se také dalším krajánkům – Tomáš Hertl (30) asistoval u páté branky Vegas v utkání proti Coloradu (8:4), zatímco po nahrávce Filipa Hronka (26) otevřel Vancouver skóre duelu proti Calgary (5:6p), jehož branku strážil Daniel Vladař (27).

Pittsburgh – NY Rangers 0:6

Kroměřížský rodák Chytil z druhé vlny pohotově dorazil střelu Willa Cuylleho a byla to branka na 4:0. Celkem vystřelil pětkrát. V NHL po potížích s otřesem mozku skóroval poprvé od loňského března. Vladař odchytal celé utkání a inkasoval pětkrát z 25 střel. Další Čech v sestavě Flames Adam Klapka nebodoval. Hosté vyrovnali třemi góly v poslední dvacetiminutovce.

Vegas – Colorado 8:4

Hertl rozehrál akci, po níž poslal Vegas do vedení 5:3 v přesilovce Victor Olofsson. Za hosty nastoupil poprvé v historii NHL hráč, který má stejné jméno i příjmení: Ivan Ivan. Odehrál necelých deset minut, bodově nepřispěl. Finský spoluhráč českého hokejisty Mikko Rantanten zaznamenal hattrick.

Vancouver – Calgary 5:6p

Připravujeme podrobnosti...

Brankář Samuel Montembeault předvedl 48 zákroků, vychytal střelce Toronta a dovedl Canadies k výhře 1:0. Branku nedokázal v úvodním utkání sezony vstřelit ani tým, který si zahrál v posledním finále Stanley Cupu. Edmonton s hvězdami Connorem McDavidem a Leonem Draisaitlem nevyzrál na gólmana Winnipegu Connora Hellebuycka a prohrál doma 0:6.

Další výsledky NHL