Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Boston nestačil na obhájce. Vejmelka poprvé chytal za Utah, v duelu Ottawy padlo 15 gólů

Sam Bennett uniká Bradu Marchandovi v zápase Floridy s Bostonem.
Sam Bennett uniká Bradu Marchandovi v zápase Floridy s Bostonem.Maddie Meyer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia
David Pastrňák se ve čtvrtém utkání v sezoně NHL poprvé neprosadil střelecky a hokejisté Bostonu stejně jako na úvod ročníku prohráli s obhájcem Stanley Cupu Floridou, tentokrát doma 3:4. Brankář Karel Vejmelka ve svém prvním soutěžním zápase za Utah musel strávit porážku 0:3 na ledě New Jersey. Další český gólman David Rittich sledoval jen ze střídačky přestřelku mezi jeho Los Angeles a domácí Ottawou. Kanadský tým navzdory dvoubrankovému manku nakonec zvítězil 8:7 v prodloužení.

Boston – Florida 3:4

Boston nezvládl ani druhý zápas s aktuálními vítězi Stanley Cupu z Floridy. Pastrňák ani další český útočník Pavel Zacha nebodovali, do statistik se každý z nich zapsal dvěma tresty, Zacha dokonce jedním pětiminutovým za rvačku s Anthonym Greerem.

Bruins přitom do utkání vstoupili lépe, skóre brzy otevřel John Beecher tečí mezi nohy gólmana Sergeje Bobrovského. Panthers ale kontrovali brankami Antona Lundella a Sama Reinharta v přesilovce. Brando Carlo v úvodu druhé třetiny vyrovnal, ale pak se ve vlastním oslabení podruhé trefil Reinhart a záhy přidal svůj druhý gól i Lundell.

Pastrňák poté nevypustil souboj u mantinelu v útočném pásmu a díky němu dal Mason Lohrei v čase 34:07 kontaktní branku. Další gól už ale nepadl a Boston po dvou výhrách nebodoval. Čtyři body na kontě má i soupeř.

Ottawa – Los Angeles 8:7p

V sestavě Kings v Ottawě dostal před Rittichem znovu přednost Kanaďan Darcy Kuemper a vydržel v brance na rozdíl od domácího Antona Forsberga po celý zápas. Po dvou gólech si připsali autor vítězné trefy Josh Norris a jeho spoluhráč Zack MacEwen, za hosty pak Kevin Fiala a Alex Laferriere.

New Jersey – Utah 3:0

New Jersey s Ondřejem Palátem připravilo Utahu první porážku v sezoně. Vejmelka předvedl 30 zákroků, překonali ho Seamus Casey, Stefan Noesen a v přesilovce Nico Hischier. Palát odehrál téměř 12 minut ve čtvrté formaci a nebodoval.

Tabulky NHL