Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zohorna bude v příští sezoně hájit barvy Lugana, po čtyřech letech se vrací do Evropy

Zohorna má na kontě 68 zápasů v NHL.
Zohorna má na kontě 68 zápasů v NHL.Profimedia
Radim Zohorna (28) se po čtyřech letech v zámoří vrací do Evropy a v příští sezoně bude hrát za Lugano. Dvojnásobný extraligový šampion ve švýcarském týmu nahradí finského reprezentanta Arttua Ruotsalainena (26), se kterým klub naopak předčasně ukončil smlouvu. Lugano o tom informovalo na svém webu.

"Radim je obousměrný centr, který spojuje fyzickou sílu a technické kvality. S jeho příchodem můžeme počítat s dalším centrem, kterého budeme moct využít v každé herní situaci. Došli jsme k závěru, že pro tým je důležité získat podobného hráče," uvedl generální manažer Lugana Hnat Domenichelli.

Zohorna odešel do zámoří v roce 2020 z Mladé Boleslavi poté, co jako nedraftovaný hráč podepsal smlouvu s Pittsburghem. Za Penguins odehrál v následujících dvou sezonách 25 utkání v NHL, většinou působil v nižší AHL. Poté se snažil prosadit v Calgary a v Torontu, před rokem se opět vrátil do Pittsburghu. Celkově má rodák z Havlíčkova Brodu na svém kontě 68 startů v NHL, ve kterých vstřelil devět branek a přidal stejný počet asistencí.

V Česku hrál účastník loňského mistrovství světa za Brno, se kterým získal oba tituly, a Mladou Boleslav.