Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Krajánci v Evropě: Kovařčíkové s Jukuritem na koni, rozjetý Červenka a gólový obránce Dietz

Michal Kovařčík (vpravo) slaví se spoluhráči vstřelený gól
Michal Kovařčík (vpravo) slaví se spoluhráči vstřelený gólX @smliiga
Ve Finsku se do čela ligové tabulky probíjí Jukurit. Zásadní podíl na tom mají i bratři Michal (27) a Ondřej (28) Kovařčíkové. Mladší z nich už v sezoně nasbíral 34 bodů a je druhým nejproduktivnějším hráčem týmu. Ve Švýcarsku se dařilo Romanu Červenkovi (38), který si v uplynulém týdnu připsal do kanadského bodování bilanci 2+2. Metu pěti gólů pak v Německu pokořil obránce Stanislav Dietz (33), jehož Kolín nad Rýnem však nadále podává matné výkony.

Finsko

Ve výborné formě hraje v Liize Jukurit a v něm i bratři Kovařčíkové. Tým z města Mikkeli by se mohl stát černým koněm sezony, po vlažném startu se totiž dostal do výborné formy a vyšplhal se už na třetí příčku ligové tabulky. Nedílnou součástí vzestupu Jukuritu je i duo českých bratrů.

V minulém týdnu se do podvědomí fanoušků vryl zejména mladší Michal. Ten nejprve proti Lukku zaznamenal jeden gól a dvě asistence, čímž dopomohl k pohodlné výhře 5:0, a poté další dvě gólové přihrávky proti Sportu (výhra 4:1). Pozadu ale nezůstal ani 28letý Ondřej, který se v rámci stejných duelů nejprve jednou trefil do soupeřovy branky a následně jednou asistoval.

Stabilní výkonnost si udržuje i Filip Král, jenž pomohl ke dvěma výhrám Pelicans. Jak proti TPS Turku (výhra 7:2), tak proti Tappaře (výhra 4:2) zaznamenal 0+1. Proti TPS se blýskl také další krajánek Luboš Horký, když k přesné trefě přidal i asistenci.

Švédsko

Jediným krajánkem, který v uplynulém týdnu bodoval ve Švédsku, byl David Tomášek. Českého útočníka mohl těšit i fakt, že se do branky Rögle při výhře 3:0 prosadil po třech utkáních bez bodu. Také jeho Färjestad aktuálně podává nevyrovnané výkony, kvůli čemuž se stále nachází na druhé příčce tabulky SHL za vedoucím Växjö.

Švýcarsko

Ve švýcarské National League byl v posledních sedmi dnech v laufu veterán Červenka. Kapitán Rapperswilu získal dokonce tři body v zápase s Langnau. Dvakrát se podílel na brankách spoluhráčů, sám se pak při soupeřově hře bez gólmana prosadil do prázdné branky a pojistil konečné vítězství 5:2. 

Při přesilové hře pak svůj tým poslal do vedení 2:1 i ve druhém duelu s Langnau. Nadějné skóre ovšem jeho Lakers ztratili a z utkání nezískali ani bod po porážce 2:4. Kromě Červenky bodovalo ve Švýcarku ještě trio krajánků. Po jedné asistenci si připsali Dominik Binias z Fribourgu, Jan Kovář z Zugu a Michael Špaček z Ambri-Piotty.

Německo

V Německu nadále absentoval obránce Andrej Šustr. Jeho spoluhráč z Kolína nad Rýnem Dietz byl ovšem stále při chuti a na své konto přidal už pátou branku. Opět to ale jeho Haie stačilo jen k bodu – po prodloužení totiž padli s Eisbären Berlín 4:5.

Dvěma body neodvrátil prohru ani Dominik Uher z Bremerhavenu. Proti Mnichovu nejprve asistoval a v samotném závěru utkání se také sám prosadil. Oba góly nicméně znamenaly jen zmírnění porážky na konečných 2:4.