Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ke dvacítce se před mistrovstvím ve Švédsku připojil Kulich. Port se zranil

Jiří Kulich by měl být hlavní hvězdou týmu při obhajobě stříbrných medailí.
Jiří Kulich by měl být hlavní hvězdou týmu při obhajobě stříbrných medailí.Profimedia
K hokejové reprezentaci chystající se ve Švédsku na juniorské mistrovství světa se připojil útočník Jiří Kulich, který by měl být hlavní hvězdou týmu při obhajobě stříbrných medailí. Zranění naopak vyřadilo z přípravy obránce Vojtěcha Porta, místo kterého byl dodatečně povolán Matěj Prčík. Vedení Českého svazu ledního hokeje o tom informovalo v tiskové zprávě.

"Je super být zase zpátky mezi klukama v nároďáku v české partě. Moc se těším na tréninky, a hlavně na to, až turnaj začne. Je pro mě velkou ctí, že tu jsem a že budu moct reprezentovat Českou republiku na mistrovství světa," řekl Kulich, které v této sezoně debutoval v NHL v dresu Buffala.

Devatenáctiletý útočník jinak hrál za Rochester Americans v nižší AHL, kde je aktuálně nejproduktivnějším hráčem i nejlepším střelcem týmu. Se 16 góly je zároveň nejlepším střelcem celé soutěže.

Rodák z Kadaně by měl s reprezentací poprvé trénovat v sobotu, kdy se má k týmu připojit i Prčík, jenž nahradil zraněného Porta. Osmnáctiletý bek hrající v kanadské juniorské soutěži WHL za Edmonton Oil Kings si ve čtvrtečním přípravném zápase proti Finsku poranil levou ruku.

Program skupinových zápasů reprezentační dvacítky na MS.
Program skupinových zápasů reprezentační dvacítky na MS.Livesport

"Pro Vojtu Porta je to velká smůla, ale i taková zranění se v hokeji stávají. Museli jsme rychle zareagovat a povolali jsme Matěje Prčíka z Vítkovic," řekl trenér Patrik Augusta.

První zápas na turnaji čeká juniory v úterý 26. prosince, kdy se utkají se Slovenskem. V základní skupině B Augustův výběr nastoupí ještě proti Norsku, USA a Švýcarsku.

Program MS U20