Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Soupisky účastníků MS v hokeji: Švédové povolali náhradníky, tým posílí Folin a Rasmussen

Aktualizováno
Švédové před čtvrtfinále povolali náhradníky.
Švédové před čtvrtfinále povolali náhradníky.@Trekronorse
Soupisky jednotlivých účastníků hokejového mistrovství světa se průběžně mění. Trenéři všech 16 týmů si nechávají volná místa v původních nominacích, která postupně zaplňují. Roli hraje především zranění. Jak vypadají aktuální podoby jednotlivých týmů, sledujte online v tomto přehledu.

24. KVĚTNA

Kádr hokejistů Švédska na mistrovství světa rozšíří den před čtvrtfinálovým zápasem proti Lotyšsku obránce Christian Folin a útočník Dennis Rasmussen. Seveřané tak reagují na zranění Rasmuse Sandina a Andrého Peterssona, kteří nedohráli úterní duel proti USA.

22. KVĚTNA

10:15 – Dánové reagují na zranění bránkáře Frederika Dichowa povoláním Williama Roertha. Gólman Roedovre bude na turnaji pravděpodobně plnit roli trojky.

19. KVĚTNA

9:41 – Německo se bude muset na mistrovství světa v Tampere obejít bez pomoci brankáře Philippa Grubauera. Vedení svazu podle agentury DPA ve čtvrtek večer potvrdilo, že jednička Seattlu v NHL se k reprezentaci po vyřazení ve druhém kole Stanleyova poháru nepřipojí. 

18. KVĚTNA

15:20 – Vedení Slovinska zapsalo na soupisku obránce Matice Podlipnika, hráče slovenského Popradu. Třicetiletý zadák v uplynulém ročníku nastoupil do 17 zápasů ve kterých si připsal 5 asistencí.

13:00 – Také Němcko doplnilo svou soupisku o jednoho útočníka, konkrétně o dvaadvacetiletého Filipa Varejcka, jenž v sezoně hájí barvy týmu EHC Mnichov.

12:55 – Slovenská reprezentace ve čtvrtek na soupisku dopsala útočníky Andreje Kudrnu z Litvínova a Mário Luntera z Mladé Boleslavi.

17. KVĚTNA

15:30 – K doplnění soupisky sáhly také Spojené státy, které na ni dopsaly urostlého obránce Ottawy Senators Tylera Klevena a jeho klubového spoluhráče Patricka Browna.

15:20 – Další hráčem, který se dostal na soupisku Slovinska, je útočník Luka Maver z Feldkirchu.

14:45 – Francouzský realizační tým se rozhodl na soupisku dopsat i třicetiletého útočníka Petera Valiera, který na klubové úrovni hájí barvy Bordeaux. Letos si ve 44 zápasech připsal rekordních 35 bodů (18+17).

11:47 – Českým hokejistům na dnešním tréninku chyběl útočník Lukáš Sedlák, který podle lékaře národního týmu utrpěl zranění v dolní polovině těla. Jeho návrat do turnaje ale není vyloučen. Nicméně v případě zranění ho lze nahradit novým hráčem, který byl dříve zveřejněn na long listu. Na něm je přes 70 hráčů, ale osloven by s největší pravděpodobností byl někdo, kdo vypadl úplně na poslední chvíli.

10:36 – Hvězdný útočník Leon Draisaitl německou reprezentaci neposílí. Vedení národního svazu se snažilo zařídit start sedmadvacetiletého hráče poté, co Edmonton vypadl z bojů o Stanleyův pohár. Dnes ráno ale Němci oznámili, že druhý nejproduktivnější hráč základní části NHL na šampionát nepřiletí.

09:20 – Hokejisty Švédska posílí na mistrovství světa v Tampere a Rize obránce Timothy Liljegren a útočník William Nylander z Toronta, které vypadlo v 2. kole play off NHL s Floridou. Uvedl to švédský deník Aftonbladet. Kádr kouče Sama Hallama už v úterý opustili obránci Joel Persson z Växjö a Christian Folin z Frölundy, kteří už se nevejdou na pětadvacetičlennou turnajovou soupisku. Švédové zároveň zaplnili i pozici třetího gólmana, kterou bude plnit Jacob Johansson z Timry.

15. KVĚTNA

14:05 – Soupiska Německa pro světový šampionát je kompletní, realizační tým zapsal poslední dvě jména. Už čtvrtou zámořskou posilou Träger der Adler je za nedlouho čtyřiadvacetiletý obránce Leon Gawanke, který strávil celou sezonu na farmě Winnipegu v Manitobě. Druhým novicem v sestavě německé reprezentace je útočník Manuel Wiederer z Eisbären Berlín.

13:08 – Švýcarsko posílí útočník Nico Hischier s obráncem Jonasem Siegenthalerem z New Jersey. Oba jsou podle webu Švýcarské hokejové asociace na cestě do lotyšské metropole a do sestavy týmu kouče Patricka Fischera by se měli zařadit ve čtvrtečním utkání proti Slovensku. Naopak obejít se musejí Švýcaři ve zbytku turnaje bez útočníka Calvina Thürkaufa, který si hned v úvodu nedělního zápasu s Norskem poranil rameno. Švýcaři budou v základní skupině B soupeřem i české reprezentace. 

14. KVĚTNA

14:10 – Švýcaři už mají jasno o gólmanech, jelikož na jejich soupisku byl dopsán Joren Van Pottelberghe, který byl v roce 2015 draftován Detroitem. Nyní však působí ve švýcarském klubu EHC Biel-Bienne.

14:00 – Realizační tým Rakouska dopsal na soupisku obránce Philippa Wimmera a útočníka Lukase Thalera. Oba dva jsou zároveň hráči Salcburku, který má v týmu našich jižních sousedů už desetinásobné zastoupení.

11:00 – Na soupisku Američanů byl dopsán útočník Luke Tuch, tedy mladší bratr Alexe Tucha, jenž také figuruje v sestavě USA. 

13. KVĚTNA

19:10 – Na českou soupisku byli dopsáni útočníci Martin Kaut ze San Jose a třinecký Daniel Voženílek a mohou tak zasáhnout do dalších zápasů na světovém šampionátu v Rize. Zároveň to znamená, že současný kádr už nedoplní žádná posila z NHL. Uvažovalo se o Davidu Kämpfovi z Toronta

18:50 – Velkou posilu z NHL hlásí Švýcaři. Už v úterním utkání proti Kazachstánu by se měl v sestavě představit útočník Los Angeles Kings Kevin Fiala. "Jsme velmi rádi, že máme Kevina jako další výbornou posilu," prohlásil Lars Weibel, sportovní ředitel švýcarského hokeje.

13:00 – Trenérský štáb Rakouska doplnil na soupisku obránce Nico Brunnera a útočníka Petera Schneidera, který hájí barvy Salcburku. Čeští fanoušci si ho mohou pamatovat z angažmá v brněnské Kometě, kde působil v sezoně 2020/21.

12:51 – Finové po úvodní prohře s Američany přidali na soupisku forvarda Harriho Pesonena. Opora švýcarského Langnau byla v týmu při loňských zlatých úspěších na světovém šampionátu i na olympiádě, kde vstřelila postupový gól v semifinále se Slovenskem.

12:30 – Útočník Ondřej Palát z New Jersey české hokejisty na mistrovství světa v Rize a Tampere neposílí. Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru se po pátečním vyřazení ve 2. kole play off NHL omluvil, protože se v sezoně potýkal se zraněními. Generální manažer národního týmu Martin Havlát osloví centra Davida Kämpfa z Toronta, pro kterého skončil klubový ročník v noci na dnešek po vyřazení s Floridou. Více informací najdete v článku.

12. KVĚTNA

13:45 – Lotyši rozšířili svou ofenzivní sílu o tři útočníky. Nejznámější je téměř 30letý Oskars Batna, jenž působí ve finském Jukuritu. Vedle něj získali místo v týmu Deniss Smirnovs ze Ženevy a teprve 19letý Dans Ločmelis z juniorky švédského Lulea.

13:36 – Sestavu Američanů doplnil jako třináctý útočník v pořadí Anders Bjork. Hráč Chicaga absolvoval v této sezoně v NHL pouze 14 zápasů, většinu roku strávil na farmě v Rochesteru, než ho Buffalo vyměnilo.

13:28 – Německo dopsalo na soupisku tři hráče. Především obránce Detroitu Moritze Seidera, jenž svými 192 centimetry přidá výšku defenzivě a zkušenosti z NHL, dál útočníky Parkera Tuomieho se zkušenostmi ze zámořské univerzitní ligy a mladíky Wojciecha Stachowiaka a Justina Schützeho.

12:45 – Slováky posílí obránce Šimon Nemec z farmy New Jersey z celku Utica Comets. Druhý hráč loňského draftu po sezoně strávené v nižší AHL byl před vyřazením Devils ve 2. kole play off NHL s Carolinou k dispozici v širším kádru klubu z Newarku a v sobotu už by měl přiletět za slovenským týmem do Lotyšska. Stavitelé týmu kouče Craiga Ramsayho jednají také o účasti ofenzivní opory New Jersey Tomáše Tatara.

Aktuální soupiska Slovenska