MS v hokeji ONLINE, den jedenáctý: Je jasno o sestupujících, setkání s Bedardem v metru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

MS v hokeji ONLINE, den jedenáctý: Je jasno o sestupujících, setkání s Bedardem v metru

Aktualizováno
Velká Británie v elitní skupině končí.
Velká Británie v elitní skupině končí.Profimedia
Skupinová fáze světového šampionátu se pomalu blíží ke svému závěru a přesto, že v pondělí fanoušci ve hře neuvidí českou reprezentaci, dění kolem ní je třeba sledovat. Například také proto, že tým už doplnili hvězdní David Pastrňák (27) a Pavel Zacha (27). A turnaj zná i sestupující, těmi jsou Velká Británie a Polsko. Aby vám neunikly podstatné informace a zároveň jste se dozvěděli novinky nejen z českého tábora, sledujte speciál Livesport Zpráv, který mapuje dění na MS 2024 v Praze a Ostravě.

Zápasy

Velká Británie – Norsko 2:5

Švédsko – Francie 3:1

Finsko – Dánsko 3:1

Kazachstán – Polsko 3:1

Novinky

22:59 – Mistrovství světa v roce 2025, které se bude hrát ve Švédsku a Dánsku, se tedy najisto nebude týkat Velké Británie a Polska. Ty nahradí týmy Slovinska a Maďarska.

22:49Finové sváděli tuhý boj s Dánskem, které nakonec porazili 3:1 a posílili své šance na účast ve čtvrtfinále. Dánové porážkou o naději přišli.

Tabulka skupiny A.
Tabulka skupiny A.Livesport

22:45Kazachstán porazil v přímém souboji o udržení elitní kategorie mistrovství světa Polsko 3:1. Zápas rozhodl ve třetí třetině, gólem a asistencí se na výhře podílel Nikita Michajlis. Polsko získalo v ostravské skupině B bod a po roce opět sestoupilo do nižší divize.

21:57 – Mistrovství světa v Česku znamená, že potkávat hvězdy světové kvality můžete takřka všude. Nebo tedy minimálně v Praze a Ostravě. Takže se raději pořádně dívejte kolem sebe, je totiž klidně možné, že třeba v metru vedle vás stojí Connor Bedard.

21:34 – Ani v polovině utkání mezi Finskem a Dánskem nepadl gól, ačkoliv Dánové kotouč do branky dostali. Poslední slovo měl ale rozhodčí.

20:21 – Na mistrovství světa se poprvé představil až v roce 2016. Před devíti lety tak ještě v Praze a Ostravě chyběl, ale letos už si Dominik Kahun (28) splnil sen – představit se v dresu německého národního týmu na seniorském šampionátu v Česku. "Je to pro mě speciální, užívám si to," přiznává rodák z Plané u Mariánských Lázní v exkluzivním rozhovoru pro Livesport Zprávy.

Kahun už na MS slavil dvakrát.
Kahun už na MS slavil dvakrát.Profimedia

19:09 – Vynikající ročník, během kterého Ondřej Kaše v barvách Litvínova nasbíral 54 bodů (23+31), stal se třetím nejproduktivnějším hráčem extraligy a nominoval se poprvé v kariéře na mistrovství světa, neunikl pozornosti ani v zámoří. A pomalu se začíná spekulovat o tom, že by se tam bývalý útočník Anaheimu, Bostonu, Toronta a Caroliny mohl vrátit. Za český tým v Praze zatím nastřílel dvě branky a na tři nahrál.

18:57 – Výhra Norska znamená také to, že tým se udržel v elitní skupině i pro další rok. Čtyřicetiletému kapitánovi Patricku Thoresenovi to udělalo velkou radost. Mezi nejlepšími startoval na turnaji poprvé už v roce 2006...

18:45Velká Británie prohrála s Norskem 2:5 a po roce sestoupila zpátky do skupiny A divize I. Norové naopak po vítězství slaví záchranu k níž jim stačil jakýkoliv bodový zisk. Třemi body za gól a dvě asistence k tomu přispěl Michael Brandsegg-Nygard.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Enetpulse

18:36 – Švédové naplno bodovali i v šestém zápase, porazili slaboučkou Francii 3:1 a potvrdili vítězství ve skupině. Zápas rozhodl ve 42. minutě v přesilové hře kapitán Erik Karlsson.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Enetpulse

15:02 – Největší modla českých fanoušků pro světový šampionát už je v Praze. Útočník David Pastrňák (27) dorazil po poledni do hotelu Stages naproti O2 areně, kde bydlí během turnaje český tým. Se spoluhráčem z Bostonu Pavlem Zachou, ovšem zatím bez partnerky a dcerky. "Byly tam komplikace, rodina si musela přebukovat letenky a dorazí později. Jinak jsem rád, že jsem tady," hlásil Pastrňák v dobré náladě. Další informace v článku.

14:45 – V průměru pět lidí denně ošetří zdravotníci Fakultní nemocnice Ostrava na mistrovství světa v ledním hokeji. V Ostravar aréně, kde se hrají zápasy základní skupiny B, provozují speciálně upravenou ošetřovnu. Lékaři a sestry v ní nepečují pouze hráče, ale i o členy realizačních týmů a pořadatele šampionátu. Novinářům to dnes sdělila mluvčí zdravotnického zařízení Petra Petlachová.

14:29Američané dopsali na soupisku dalšího gólmana, národní tým posílí Charlie Lindgren, který v průběhu sezony začal zastávat ve Washingtonu pozici jedničky. Kompletní soupisky najdete zde.

13:41 – Hvězdy Bostonu David Pastrňák a Pavel Zacha už jsou v Česku. Posily české reprezentace se po jedné hodině objevily na letišti v Praze a mohou se připojit k národnímu týmu.

13:24Slovenský obránce Šimon Nemec si po nedělní porážce s Lotyšskem stěžoval na náročné podmínky v aréně v Ostravě, kde je zejména při večerních utkáních velké teplo. Organizátoři dnes uvedli, že si žádný tým na podmínky v hale nestěžoval a oni se snaží udělat maximum proto, aby byly co nejlepší. Více informací v článku.

13:12  Podle rozdělení týmu do formací na dopoledním tréninku české reprezentace to vypadá, že s bostonskou dvojicí David Pastrňák, Pavel Zacha, která už je v Praze, nastoupí v úterním duelu proti Kanadě na levém křídle Ondřej Palát, další ostřílený borec z NHL. "Je to první varianta, se kterou do toho půjdeme. Ovšem to neznamená, že sestava, jaká bude na začátku, tak i vydrží," uvedl asistent trenéra Tomáš Plekanec.

12:31 – Páteční zápas Česka s Rakouskem byl zatím na kanále ČT Sport s 1,88 milionu diváků nejsledovanější v rámci letošního šampionátu. Překonal tak i utkání ČR-Švýcarsko. Celkově si utkání o zajištění postupu ze skupiny nenechalo ujít 48,9 procenta diváků u televize. Alespoň na chvíli si jej pustilo 2,7 milionu lidí. Vyplývá to z informací České televize.

Sestřih utkání Česko – Rakousko.
Livesport

10:00 – Dva dny po Martinu Nečasovi přiletí pomoct hokejové reprezentaci na mistrovství světa dvojice útočníků Bostonu David Pastrňák a Pavel Zacha. Národní tým s nimi získává vlastně kompletní útok, který představuje obrovskou ofenzivní sílu (dohromady 96 gólů v základní části této sezony NHL). A je jen na kouči Radimu Rulíkovi, zda tuhle trojici, jež má v posledních dnech stejný rytmus (play off, přelet, odlišný styl na MS), bude chtít dát k sobě, nebo ji rozdělit. Více informací najdete v článku.

Nečas s Pastrňákem už si spolu na MS zahráli.
Nečas s Pastrňákem už si spolu na MS zahráli.Profimedia

06:20 – Pondělní program na MS přinese hned řadu zajímavých duelů. Například Finy čeká veledůležité střetnují s Dánskem, které musí za každou cenu porazit jinak si ještě víc zkomplikují postup do čtvrtfinále o které se navzdory očekávání uchází i velmi dobře hrající Rakousko. O první body na šampionátu zabojují hokejisté Velké Británie, kteří v odpoledním duelu vyzvou Norsko. Roli vekého favorita pak budou plnit Švédové proti Francii.

06:00 – V základních skupinách letošního mistrovství světa v hokeji zbývají ještě sehrát závěrečná utkání, nicméně už teď se krystalizuje podoba čtvrtfinálových dvojic. Čeští hokejisté už mají jistotu, že skončí v pražské části šampionátu nejhůř třetí, což znamená, že na úvod play off narazí buď na druhý, třetí nebo čtvrtý tým ostravské poloviny turnaje. Což bude někdo z kvarteta USA, Německo, Slovensko a Lotyšsko. Jaké jsou možné varianty? Více informací najdete v článku.