Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

MS v hokeji ONLINE, den druhý: Američané smetli Německo, Červenka dvěma góly srovnal Jágra

Aktualizováno
Američané porazili Německo.
Američané porazili Německo.Profimedia
Do Česka se letos na mistrovství světa v hokeji sjela parádní hráčská společnost. Mnozí kvůli tomu turnaj překřtili na malou olympiádu, zlaté medaile jsou prestižnější než jindy. Livesport Zprávy přinášejí z této největší sportovní akce roku na českém území i neustálý online přenos, který zaznamená to nejpodstatnější, co se v Praze a Ostravě stane. A to včetně sestřihů jednotlivých zápasů.

Zápasy

Francie – Kazachstán 1:3

Velká Británie – Kanada 2:4

Polsko – Lotyšsko 4:5p

Rakousko – Dánsko 1:5

Norsko – Česko 3:6

USA – Německo 6:1

Novinky

22:56 – Hokejisté Spojených států amerických porazili na mistrovství světa v Ostravě Německo jednoznačně 6:1 a ve druhém utkání na turnaji poprvé bodovali. Úřadující světoví vicemistři naopak na páteční výhru nenavázali. Gólem a asistencí se na výhře Američané v duelu skupiny B podíleli Michael Kesselring a Johnny Gaudreau.

22:47Čeští hokejisté vyhráli i druhý zápas na domácím mistrovství světa, když v utkání základní skupiny A v Praze zdolali po obratu Norsko 6:3. Navázali tak na úvodní vítězství 1:0 po samostatných nájezdech nad Finskem.

Sestřih utkání Česko – Norsko.
Livesport

21:07 – Druhý zásah Romana Červenky do sítě Norska znamenal vyrovnání Jaromíra Jágra. Oba v dresu národního mužstva dali shodně 55 gólů.

20:33 – Úvodní český gól ze hry na letošním šampionátu dal ve svém 200. reprezentačním utkání kapitán mužstva Roman Červenka.

Červenka otevřel skóre zápasu.
Červenka otevřel skóre zápasu.Enetpulse

20:20 – Čeští reprezentanti reozehráli zápas s Norskem s Petrem Mrázkem v brance. Zkušený gólman se vrátil do sestavy na MS po sedmi letech. 

20:01 Hokejisté Polska se poprvé od roku 2002 představili v elitní skupině mistrovství světa, a přestože prohráli 4:5 v prodloužení, dočkali se v Ostravě ovací od svých fanoušků. Útočník Kamil Walega, který se postaral o jeden z gólů nováčka, po zápase řekl, že s odstupem času si Poláci budou zisku bodu proti obhájcům bronzových medailí vážit. Více informací najdete v článku.

19:22 Češi nastoupí proti Norsku ve svém druhém utkání na šampionátu s jedinou změnou v sestavě. V brance nahradí Lukáše Dostála zkušený Petr Mrázek.

19:10 – Lotyšsko porazilo v prvním utkání Polsko 4:3 v prodloužení. O výhře obhájců bronzových medailí proti nováčkovi elitní skupiny rozhodl v čase 63:29 druhým gólem v utkání kapitán Kaspars Daugavinš. V dresu Polska, které se v nejvyšší kategorii představilo po 22 letech, se dvakrát mezi střelce zapsal Krzysztof Macias.

18:50 – Dánsko porazilo Rakousko 5:1, favorit si během úvodních 17 minut vypracoval před 15.719 diváky dvoubrankové vedení. Rakušané ještě do první přestávky snížili, ale to bylo z jejich strany všechno. Tři body za dva góly a nahrávku si v dresu vítězů připsal útočník Joachim Blichfeld.

16:49 – Úvodní zásah v zápase mezi Polskem a Lotyšskem obstaral Krzysztof Macias. Jen pro připomenutí, Poláci startují na turnaji po 22 letech.

16:07 – Vynikající fanouškovskou základnou jsou známí v Lotyšsku, perfektně připravená je v Ostravě už na úvodní bitvu proti Polsku.

15:10 – Kanada zahájila šampionát vítězstvím nad Velkou Británií 4:2. Výhru obhájců titul zařídil v zaplněné O2 areně před 16.935 diváky dvěma góly útočník Connor Bedard z Chicaga, loňská jednička draftu NHL. Británii nestačily k překvapení ani gól a asistence kanonýra Liama Kirka, který v této sezoně působil v Litvínově.

14:44 – Kazachstán vstoupil do mistrovství světa v Ostravě výhrou 3:1 nad Francií. Gólem a asistencí se na tom podílel útočník Kirill Savickij, 28 úspěšných zákroků si připsal brankář Andrej Šutov. Kazaši se prosadili v přesilové hře i v oslabení.

Savického zápasové statistiky.
Savického zápasové statistiky.Enetpulse

13:45Connor Bedard, poslední jednička draftu NHL, má za sebou první gól na turnaji. Proti Kanadě zvýšil na 3:1.

12:40 – Hráči Velké Británie dokázali silného soupeře z Kanady zaskočit. První gól ex-litvínovského útočníka Liama Kirka ještě neplatil, druhý už ale ano a outsider vedl.

Liam Kirk byl prvním střelcem utkání.
Liam Kirk byl prvním střelcem utkání.Enetpulse

12:38Kanada jmenovala svého kapitána, klíčovou roli bude na turnaji plnit zkušený John Tavares, který dělá kapitána také v Torontu.

11:33 – Sezona v AHL skončila útočníkům Jiřímu Kulichovi, Lukáši Rouskovi, Adamu Klapkovi a Jiřímu Smejkalovi. Generální manažer reprezentace Petr Nedvěd nicméně na dnešním tréninku uvedl, že nikoho z nich oslovit nehodlá.

10:30 – Víc krásných okamžiků se do jednoho dne snad ani vměstnat nemohlo. Útočník hokejové reprezentace Dominik Kubalík byl nejdřív krátce po poledni u porodu své prvorozené dcerky Miy, pak uháněl z Plzně do Prahy, kde si ve vyprodané O2 areně užil premiéru na domácím mistrovství světa a výhru nad Finy v nájezdech. "Malá přišla na svět ve 12:58, jel jsem zpátky tak, abych byl stihl sraz před zápasem. Myslím, že všechno proběhlo v pohodě," líčil po utkání. Více v článku.

08:45 – Vychytaná nula českého brankáře Lukáše Dostála (23) v zápase proti Finům je na velkém turnaji první od té, o kterou se postaral Dominik Hašek na ZOH v Naganu. Na síti X tento zajímavý fakt zveřejnil komentátor České televize Robert Záruba.

07:40 – Do akce se chystají obhájci titulu mistrů světa z Kanady v čele s Connorem Bedardem (18). Do cesty se jim jako první postaví Velká Británie s Liamem Kirkem (24) v sestavě. Útočník nastřílel v sezoně za Litvínov 28 branek včetně play off. A dařilo se mu i v přípavě na MS, když nasbíral pět bodů za tři zápasy.

07:00 – Den po těsné výhře 1:0 na samostatné nájezdy nad Finskem nastoupí čeští hokejisté na domácím mistrovství světa proti Norsku, které v úvodním zápase skupiny A podlehlo Švýcarsku 2:5. Druhý zápas v pražské O2 areně sehrají svěřenci trenéra Radima Rulíka opět od 20:20.

Preview Norsko – Česko
Livesport CZ + SK