Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

MS v hokeji, 7. den: Maďaři dostali od Švédů výprask, Švýcarsko vyzrálo na Slovensko

Aktualizováno
Švédsko nakonec Maďary deklasovalo 7:1.
Švédsko nakonec Maďary deklasovalo 7:1.Profimedia
V Rize a v Tampere pokračuje sedmým dnem 87. mistrovství světa v hokeji. Odpolední program šampionátu nabídl dva duely, kde byli favorité naprosto jasní. Zatímco ve skupině A Švédové jasně přehráli Maďarsko 7:1, ve skupina B se Česko dlouho trápilo se Slovinskem, které však po skvělé třetí třetině zvítězilo 6:2. Večerní duel mezi Dánskem a Německem se rozhodoval v závěru, vítězný gól zaznamenal v čase 58:56 německý útočník Marcel Noebels (31). Švýcarsko porazilo Slovensko 4:2.

Maďarsko – Švédsko 1:7

Skupina A, Nokia Arena (Tampere, Finsko)

Švédové už od úvodních minut potvrzovali roli papírového favorita a v 6. minutě vedli o dvě branky. Maďaři sice vzápětí snížili na 1:2 zásluhou Kisse, po hříchu to však bylo z jejich strany vše. Poté už se prosazovali pouze hokejisté Švédska, kteří v dalším průběhu utkání přidali ještě pět branek. Čtyřmi asistencemi se blýskl švédský obránce Henrik Tommernes.

Česko – Slovinsko 6:2

Skupina B, Arena Riga (Riga, Lotyšsko)

Čeští hokejisté vyhráli na mistrovství světa v Rize nad nováčkem Slovinskem 6:2, přestože ještě v 39. minutě prohrávali 0:2. Hattrickem a jednou asistencí se na tom podílel útočník Dominik Kubalík. Skórovali také kapitán Roman Červenka, obránce Michal Kempný a útočník Jakub Flek. Další zápas čeká svěřence trenéra Kariho Jalonena v sobotu od 11:20 proti Norsku.

Švýcarsko – Slovensko 4:2

Skupina B, Arena Riga (Riga, Lotyšsko)

Švýcarský favorit vstoupil do zápasu solidně, díky brankám obránce Jonase Siegenthalera a kapitána Nina Niederreitera vedl 2:0, ale houževnatí Slováci se nevzdali. Než skončila druhá část hry bylo srovnáno. O vítězství 3:2 rozhodl ve 47. minutě obránce Christian Marti.

Dánsko – Německo 4:6

Skupina A, Nokia Arena (Tampere, Finsko)

Napínavá přetahovaná do poslední chvíle, tak by se dalo utkání charakterizovat. Němci sice ve 38. minutě po zásahu zkušeného obránce Moritze Müllera vedli už 3:1, ale cestu za třemi body nakonec snadnou neměli. V čase 55:01 totiž na 3:3 vyrovnal Christian Wejse a jako vítězný se nakonec ukázal zásah Marcela Noebelse během závěrečné power-play.

MS v hokeji: Program, skupiny a kdy hrají Češi