Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

MS v hokeji, 6. den: Finsko se protrápilo k výhře nad Francií, Kanada hladce zvítězila

Aktualizováno
Finsko znovu herně nepřesvědčilo.
Finsko znovu herně nepřesvědčilo.Profimedia
V Rize a v Tampere pokračuje šestým dnem 87. mistrovství světa v hokeji. V odpoledním utkání Američané potvrdili roli favorita a Rakušany porazili 4:1. Tři body po velkém boji ukořistilo i Lotyšsko, jenž vyhrálo 2:1 nad Norskem. Večer porazili hokejisté Kanady hladce outsidera z Kazachstánu 5:1, za to Finsko se opět trápilo. Francii sice porazilo 5:3, herně ale nepřesvědčilo.

USA – Rakousko 4:1

Skupina A, Nokia Arena (Tampere, Finsko)

Hokejisté Spojených Států ani ve svém čtvrtém utkání na turnaji body neztratili a Rakušany porazili 4:1. Skóre zápasu se poprvé měnilo až v 28. minutě zásluhou Grimaldiho, Rakušanům se však o deset minut později podařilo vyrovnat. Nerozhodný stav ovšem vydržel pouze 63 sekund a Američané si vzali vedení zpět díky trefě Mazura. Ve třetí třetině už Spojené státy žádné drama nepřipustily, naopak díky brankám Hutsona a Perbixe zvýšily svůj náskok.

Lotyšsko – Norsko 2:1

Skupina B, Arena Riga (Riga, Lotyšsko)

Lotyšsku se povedlo navázat na pondělní triumf nad Českem, když dokázali porazit Norsko 2:1. Poměrně vyhrocené utkání nabídlo relativně vyrovnanou první třetinu, ta však žádný gól nenabídla. Ve druhém dějství naopak padly všechny tři góly utkání, přičemž hokejisté Lotyšska vtěstnali ty své do 39 sekund, když se v krátkém sledu po sobě trefili Abols a Andersons. Norové dokázali v 35. minutě zareagovat přesným zásahem Hoffa, na víc se však už nezmohli.

Finsko – Francie 5:3

Skupina A, Nokia Arena (Tampere, Finsko)

Další utrápené představení za sebou mají Finové, kteří se tentokrát překvapivě trápili se slabým týmem Francie. Ten se dostal už ve 2. minutě do vedení a navíc dál vzdoroval. Justin Addamo ve 29. minutě srovnával na 2:2. Vítěznou branku vstřelil ve 46. minutě útočník Teemu Hartikainen, ale favorit se o vítězství strachoval až do úplného závěru.

Kanada – Kazachstán 5:1

Skupina B, Arena Riga (Riga, Lotyšsko)

S trochou nadsázky lze říci, že o výsledku utkání bylo rozhodnuto už po 19 vteřinách hry. To otevřel skóre na turnaji produktivní obránce MacKenzie Weegar. Brzy ho napodobil silový útočník Lawson Crouse a díky jeho dvěma zásahům vedla Kanada v 8. minutě už 3:0. Outsider sice brzy snížil, ale to na vývoji zápasu nic neměnilo. Kanada zápas, ve kterém došlo na jediné vyloučení, hladce vyhrála.