Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

MS v hokeji, 5. den: Dánové pokračují na vítězné vlně, Švýcaři přejeli Kazachstán

Aktualizováno
Dánové přešli hladce přes Rakousko
Dánové přešli hladce přes Rakouskofacebook.com/ishockeylandsholdene
V Rize a v Tampere pokračovalo pátým dnem 87. hokejového mistrovství světa. Ve skupině B se střetli dvakrát poražení Slovinci a Norové, skandinávský celek uspěl 1:0. Dánové navázali ve skupině A na vydařený vstup do MS a Rakousko rozdrtili 6:2. První výhry na turnaji dosáhli Maďaři, v prodloužení přetlačili Francii 3:2. Další suverénní vítězství si připsali Švýcaři, kteří sfoukli Kazachstán 5:0.

Dánsko – Rakousko 6:2

Skupina A, Nokia Arena (Tampere, Finsko)

Dánské tažení turnajem je zatím spanilou jízdou, s Rakouskem si připsali již třetí výhru ze tří utkání. Gólem a dvěma asistencemi se na vítězství podílel útočník Niklas Andersen. Seveřanům se povedla zejména třetí třetina, v níž skórovali čtyřikrát. Dánsko je ve skupině A v Tampere druhé, Rakušané prohráli i potřetí a s jedním bodem jim patří šesté místo.

"Tři výhry ve třech zápasech, to je skvělý pocit. I když si myslím, že to byl vyrovnanější zápas, než napovídá skóre. V závěru jsme jim trochu utekli. Máme ale radost, protože jsme přesně tam, kde jsme chtěli po třech utkáních být," zdůraznil Andersen povedený vstup Dánů do turnaje v rozhovoru pro web IIHF.

Slovinsko – Norsko 0:1

Skupina B, Arena Riga (Riga, Lotyšsko)

První výhru na šampionátu v Rize má za opaskem Norsko, které hubeným náskokem zdolalo nováčka Slovinsko. Rozhodl o tom v 15. minutě útočník Thomas Berg-Paulsen. Brankář Henrik Haukeland díky 18 úspěšným zákrokům udržel čisté konto. Slovinci, kteří budou ve čtvrtek od 15:20 SELČ dalším soupeřem české reprezentace, zůstávají bez bodu.

"S týmy, které jsou na podobné úrovni, jsou to klíčové zápasy. Mysleli jsme si, že proti Kazachstánu máme dobrou šanci uspět, ale závěr se nám nepovedl. Dnes jsme vydrželi celých šedesát minut hrát naplno a podali jsme týmový výkon," řekl webu IIHF norský útočník Mathias Trettenes.

Francie – Maďarsko 2:3p

Skupina A, Nokia Arena (Tampere, Finsko)

Maďaři dvakrát prohrávali, ale nakonec jim první body i výhru v Tampere zajistil po 82 sekundách nastavení útočník István Bartalis. Nováček mezi elitou tak poslal v průběžné tabulce skupiny A na dno místo sebe Němce.

Švýcarsko – Kazachstán 5:0

Skupina B, Arena Riga (Riga, Lotyšsko)

Švýcaři zůstávají i po třech zápasech v základní skupině B bez ztráty bodu. Svěřenci trenéra Patricka Fischera dokonce ještě ani jednou neinkasovali a dostali se do čela tabulky. Gólman Leonardo Genoni vychytal druhé čisté konto na turnaji. Gól a asistenci si připsal Fabrice Herzog. Kazachstán má dva body a klesl na sedmé místo.

MS v hokeji: Program, skupiny a kdy hrají Češi