Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport sestava Česka na MS podle známek: Chybí Pastrňák, nejvyšší hodnocení má Nečas

Martin Nečas ve finále.
Martin Nečas ve finále.Profimedia
Nejlépe hodnoceným českým hokejistou na zlatém světovém šampionátu v Praze a Ostravě byl podle známek Livesportu Martin Nečas (25), který si vysloužil průměrné hodnocení 7,8. Za ním skončil brankář Lukáš Dostál, zato na střelce vítězného gólu z finále Davida Pastrňáka místo nezbylo.
Nej česká sestava turnaje.
Nej česká sestava turnaje.Livesport

Brankář

Lukáš Dostál 7,6

Třikrát na turnaji udržel čisté konto (ostatní gólmani maximálně jednou), z toho dvakrát v play off. Neinkasoval ani ve finále, což se na mistrovství světa naposledy povedlo před osmi lety Kanaďanu Cameronu Talbotovi proti Finsku (2:0).

Obránci

Tomáš Kundrátek 6,7

Lepší bilanci +/- než on (+8) měli jen David Kämpf a Michal Kempný (oba +9). Povedlo se mu především finále proti Švýcarsku, kde nejen nabil Pastrňákovi na zlatý projektil, nýbrž odehrál suverénně nejvíc času ze všech svých vystoupení na turnaji.

Jakub Krejčík 6,7

Druhý nejvytěžovanější hráč týmu (19:49 na zápas) po klubovém spoluhráči ze Sparty Kempném (21:18). A zároveň nejčastější střelec mezi zadáky, na branku soupeře dostal 16 puků. Trefil se proti Velké Británii.

Útočníci

Martin Nečas 7,8

Svůj vysoký rating získal především díky perfektnímu výkonu proti Švédům. Jejich demolici 7:3 řídil čtyřmi body (1+3), za což si vysloužil vysokou známku 9,8. Bodoval v obou nejdůležitějších utkání šampionátu.

Lukáš Sedlák 7,3

Z celého týmu měl nejpřesnější mušku. Úspěšnost střelby udržel na výborné cifře 26,32 %, v síti tedy skončila přibližně jeho každá čtvrtá střela. Pavel Zacha měl sice bilanci 33,33 %, na branku vstřelil však jen třikrát (Sedlák 19krát).

Roman Červenka 7,6

Nejproduktivnější Čech na turnaji (11 bodů, 3+8) a jediný, kdo se z mistrů světa vešel do elitní desítky bodování. Ve finále dostal druhou největší porci minut (17:40) v 60 minutách z celého turnaje. Víc odehrál jen ve skupině proti Kanadě (19:10).

Jak se hodnocení počítá?