Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Krátké oslavy a zpátky do práce. Jsem rád, že jsem tady. MS by bylo skvělé, ví Voženílek

Daniel Voženílek už se zapojil do přípravy národního týmu.
Daniel Voženílek už se zapojil do přípravy národního týmu.@narodnitym
Jen krátce si užil oslavy mistrovského titulu s třineckými hokejisty Daniel Voženílek (27). Útočník Ocelářů, který se zařadil k hrdinům v pátek skončeného play off, toho však nelituje. Díky pozvánce reprezentačního kouče Kariho Jalonena (63) má totiž možnost zabojovat o účast na mistrovství světa a splnit si tak další sen.

Voženílek patřil mezi trio nejproduktivnějších hráčů vyřazovacích bitev, v 22 utkáních si připsal 16 bodů díky šesti gólům a deseti asistencím. Shodnou bilanci měl Andrej Nestrašil. Úspěšnější byl jen další klubový spoluhráč Martin Růžička, jenž zaznamenal o bod více.

"Něco jsem si oslavil. Únava už byla veliká, takže včera jsem odpočíval. Pak přišel ten telefonát, tak jsem byl rád, že mohu přijet. Kluci v Třinci samozřejmě pokračují, nějaké oslavy tam ještě proběhnou, ale je to tak, jak to je. Já jsem rád, že jsem tady," ujistil Voženílek.

Po pozvánce mu všichni gratulovali a přáli, ať se na šampionát dostane. "V Třinci máme skvělou partu a kluci mi to přejí. I tady jsme si řekli něco k play off. Kluci mi pogratulovali k titulu, ale teď už se budeme soustředit na společnou práci," řekl Voženílek.

O trochu později se k českému týmu připojí také jeho spoluhráč Jakub Jeřábek. "Měl ještě nějaké povinnosti, které musel dořešit, proto se připojí až zítra ráno," uvedl Voženílek.

Třinecké oslavy prý byly náročné. "Kluci ještě pokračují. Na tento týden jsou tam v plánu ještě nějaké oslavy s fanoušky, jichž se bohužel nebudu moct zúčastnit. Ale všechno to, co jsem stihnul, bylo neskutečné," pochvaloval si .

Titul oslavil poprvé v kariéře. "O klubovém úspěchu sníte odmala. Když jste malý, tak sledujete boje v play off a chcete to hrát. Zvednout ten pohár je super. A je spousta skvělých hráčů, jimž se to nepovede. O to více si toho cením," zdůraznil Voženílek.

Pozvánka do týmu krátce před mistrovstvím světa je pro něho trošku nečekaným zpestřením závěru sezony. "Je určitě příjemné, že jsem dostal šanci tady být. Únava je sice velká, ale párkrát se vyspím a bude to dobré," ujistil. Zatím nevěděl, kdy zasáhne do zápasů Českých her v Brně. "Ještě jsme se o tom nebavili. Jsem rád za každý trénink tady, uvidíme, jak to bude vypadat," řekl Voženílek.

Nominace na MS by byla jedinečným dovršením celé pohádky, kterou svými výkony napsal. "Pořád je přede mnou ještě nějaká práce. Bylo by to skvělé, ale nijak moc o tom nepřemýšlím. Budu se soustředit na ty zápasy tady, jestli dostanu šanci, pak uvidíme," uvedl Voženílek.