Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Čtyři střely, tři góly. Střídání? To je v režii trenérů, ale přijal bych to, říká Mrázek

Petr Mrázek inkasoval v utkání s Nory tři góly z 11 střel.
Petr Mrázek inkasoval v utkání s Nory tři góly z 11 střel.Profimedia
Pro brankáře Petra Mrázka (32) začalo mistrovství světa ostrou akcí v sobotním utkání s Norskem (6:3). A zatímco jeho kolega Lukáš Dostál (23) v pátečním duelu s Finskem vychytal čisté konto, gólman Chicaga prožil při svém prvním startu na turnaji těžké chvíle. Inkasoval třikrát z prvních tří střel a nakonec zapsal jen osm úspěšných zákroků.

Norsko – Česko 3:6

"Těžká první třetina. Na člověka toho moc nejde. Tam jsem kluky moc nepodržel, ale myslím si, že mentálně jsem zůstal v těch momentech silný. Hlavně ve druhé třetině jsme ubránili pět na tři, potom už to bylo v našich rolích," řekl Mrázek po druhém českém vítězství na turnaji. Ostravský rodák připustil, že je zvyklý na inkasované góly vůbec nemyslet. "Tak jako každý zápas v kariéře. Je třeba to hodit za hlavu a jít dál," dodal gólman.

Zpětně si ale vyčítal první dva góly. To, když ho v 7. minutě překonal skrytou střelou osmnáctiletý talent Stian Solberg a v čase 12:10 Norové udeřili ve vlastním oslabení a po přečíslení skóroval Noah Steen. "Při prvním jsem ztratil puk a při tom nájezdu jsem měl zůstat na nohou a jenom si ho vybruslit. Prostě jsem šel strašně rychle dolů a šlo mi to od betonu do brány. Tam jsem klukům moc nepomohl. Na druhou stranu je to turnaj, hraje se na vítězství a jedeme dál," podotkl Mrázek.

Highlights Norsko – Česko
Livesport CZ + SK

V Chicagu je zvyklý mít za zápas spoustu zákroků, proti Norům měl v druhé třetině jen jeden. "Je to něco nového, co se moc často nestává. Teď dva zápasy. V Brně se Švédy a dneska fakt jeden nebo dva zákroky za třetinu. Jenom musí být člověk v bráně připravený na cokoliv a soustředit se na každý odraz a každý puk," vyprávěl Mrázek. Byl rád že se duel se střeleckou převahu 48:11 pro Čechy podařilo otočit.

Po rychle inkasovaných gólech českému brankáři pomohly zásahy na konci první třetiny. "Na lapačku střela z kruhu a potom Zuccarello na vyrážečku. Samozřejmě když člověk dostane z nějakých pěti střel první tři góly, tak potom jakýkoliv zákrok je dobrý. Určitě pomohly tyhle dva a potom ve druhé třetině jeden zákrok v pět na tři," popsal Mrázek.

Statistiky utkání Norsko – Česko
Statistiky utkání Norsko – ČeskoEnetpulse

Ani po třetí inkasované brance Mrázka nicméně nenapadlo koukat na střídačku, jestli dojde ke změně. "Já se soustředím na to, abych tyhle góly hodil za sebe a soustředil se na zápas, takže vůbec. To není v mé režii, jak by rozhodli trenéři, to bych přijal. Občas se to stává, je to v hokeji normální," konstatoval Mrázek, který také ocenil jubilanta Romana Červenku, jenž ozdobil svůj 200. zápas v reprezentaci dvěma góly: "Výborně hrál. Víme, proč má céčko na dresu..."