Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Čeští hokejisté začnou na MS reprízou finále, ve skupině potkají USA či nováčka z Maďarska

Další MS začnou Češi proti Švýcarsku.
Další MS začnou Češi proti Švýcarsku.Profimedia
Čeští hokejisté rozehrají mistrovství světa v příštím roce reprízou finále letošního šampionátu v Praze proti Švýcarsku, které v O2 areně porazili 2:0. Turnaj zahájí v pátek 9. května v dánském Herningu, který bude hostit zápasy skupiny B. Program šampionátu dnes oznámila Mezinárodní hokejová federace.

Svěřenci trenéra Radima Rulíka se v základní části utkají ještě s Norskem, domácím Dánskem, nováčkem Maďarskem, Kazachstánem, Německem a Spojenými státy. S Američany, které v květnu vyřadili ve čtvrtfinále cestou za prvním zlatem po 14 letech, čeští reprezentanti své vystoupení ve skupině B uzavřou v úterý 20. května.

Skupinu A ve Stockholmu tvoří pořádající Švédsko, Kanada, Finsko, Slovensko, Lotyšsko, Rakousko, Francie a Slovinsko.

V Herningu se kromě základní skupiny uskuteční také dva čtvrtfinálové zápasy. Čeští hokejisté zůstanou na úvodní duel play off v tamní hale Jyske Bank Boxen pro 11 tisíc diváků, pokud skončí ve skupině do druhého místa.

"Moc se těšíme na třicet skvělých zápasů v Herningu. Na tu obrovskou podporu, kterou tu fanoušci předvedli během mistrovství světa v roce 2018 v Herningu a Kodani, se nedá zapomenout," uvedl šéf organizačního výboru dánské části šampionátu Ulrik Larsen.

Od semifinále už se bude hrát jen v hlavním dějišti ve Stockholmu. Mistrovství světa vyvrcholí v neděli 25. května. Vstupenky se začnou prodávat 3. října.

Na šampionátu budou opět chybět Rusko a Bělorusko, které jsou od roku 2022 kvůli válečné agresi na Ukrajině z akcí IIHF vyloučeny.

Zlatou euforii v sobě pořád mám, říká Nečas