Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zlín v Maxa lize uspěl na ledě rezervy Pardubic a vévodí tabulce před Vsetínem

ČTK
Zlín má po dalším triumfu v čele tabulky tříbodový náskok před Vsetínem.
Zlín má po dalším triumfu v čele tabulky tříbodový náskok před Vsetínem.ČTK / Paprskář Pavel
Zlín zvítězili ve 13. kole první ligy v Chrudimi nad Pardubicemi B 4:3 a drží si díky deváté výhře za sebou v čele tabulky náskok tří bodů před druhým Vsetínem, který v Pelhřimově porazil Jihlavu 7:3. Sokolov zdolal Kolín 2:1 a posunul se na třetí místo před pražskou Slavii, která vyhrála také doma nad Litoměřicemi 4:3 v prodloužení.

Pardubice B – Zlín 3:4

Zlín v Chrudimi prohrával po 134 vteřinách po brance Adama Fialy, góly v 17. a 29. minutě však otočil skóre Jakub Šlahař. V polovině utkání zvýšil Ukrajinec Stanislav Sadovikov na 3:1, v 37. minutě zkorigoval stav Lukáš Žálčík, ale 47 sekund před koncem druhé části se prosadil opět Sadovikov. V čase 46:29 dostal záložní tým Dynama na kontakt v přesilové hře Tomáš Kaut, ale druhou porážku za sebou po sérii pěti výher domácí neodvrátili.

Jihlava – Vsetín 3:7

Vsetín si připsal čtvrtou výhru z posledních pěti utkání a ukončil třízápasovou vítěznou sérii Dukly. Povedlo se mu to přesto, že v 16. minutě prohrával po gólech Lotyše Patrikse Ozolse a dalšího obránce Filipa Dundáčka už 0:2. Ještě v první třetině ale rozjel obrat v oslabení Pavel Klhůfek.

Mezi 21. a 34. minutou otočili stav na 5:2 Vít Jonák gólem v přesilovce, Šimon Jenáček, Tomáš Šmerha a Štěpán Bláha, který skóroval v oslabení. Ještě ve druhé třetině snížil v početní výhodě Radim Toman, ale v závěrečném dějství za Valachy skórovali ještě Matyáš Dědek a Šťěpán Matějček, který dal už třetí gól Vsetína v oslabení v utkání.

Slavia Praha – Litoměřice 4:3p

Slavia oslavila pátou výhru za sebou, hattrickem ji zařídil útočník Martin Novák. Pražané ale dvakrát doháněli ztrátu. Litoměřice dostal v Edenu po 11 minutách hry do vedení v oslabení Australan Kale Costa. Slavia ve druhé třetině odpověděla díky brance Tomáše Knotka v přesilové hře, ale Stadion poslali do dvoubrankového náskoku Jan Bernovský a Pavel Kordule. Ve 48. minutě Novák dvěma trefami za 20 sekund smazal ztrátu a v čase 62:50 také rozhodl.

Frýdek-Místek – Poruba 2:4

Obhájce triumfu v základní části Poruba vyhrál ve Frýdku-Místku 4:2 a po šňůře pěti porážek zvítězil podruhé za sebou. Domácí sice dvakrát vedli, ale v 37. minutě dal vítězný gól Michal Vachovec.

Přerov – Třebíč 5:2

Přerov dosáhl teprve na druhu výhru z posledních pěti zápasů. Horácká Slavia počtvrté za sebou nebodovala. Dvěma góly a jednou asistencí se podepsal pod úspěch Zubrů Daniel Ministr.

Sokolov – Kolín 2:1

Sokolov musel duel s Kolínem otáčet a oslavil teprve druhou výhru z posledních pěti utkání. Kozlové otevřeli skóre v čase 5:07 díky Janu Klozovi. V 25. minutě vyrovnal Otakar Šik a necelé čtyři minuty před koncem rozhodl obránce Radim Šalda.

Chomutov – Prostějov 2:0

Po sérii devíti porážek zabral nováček Chomutov, který zdolal doma Prostějov 2:0 a dostal se z posledního místa o bod právě před Jestřáby. V čase 12:25 dostal Piráty do vedení v přesilovce pěti proti třem Dominik Sklenář a v 34. minutě pečetil výsledek v klasické početní výhodě Darek Hejcman. Gólman Michael Petrásek vychytal poprvé v sezoně čisté konto. Prostějov prohrál poosmé v řadě a z toho popáté pod vedením dočasného dua trenérů Ivo Peštuka a Lukáš Majer, které nahradilo odvolaného Martina Janečka.

Tabulka Maxa ligy