Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zlín se po triumfu nad Třebíčí posunul do čela Maxa ligy o skóre před Sokolov a Vsetín

Aktualizováno
Radost hráčů Zlína.
Radost hráčů Zlína.ČTK / Paprskářová Michaela
Zlín vyhrál v 10. kole Maxa ligy v Moravských Budějovicích nad domácí Třebíčí 2:1 a posunul se do čela tabulky o skóre před Sokolov a Vsetín. Sokolov prohrál dopoledne ve Frýdku-Místku 0:1 po samostatných nájezdech, Vsetín již v úterý doma zdolal Chomutov 4:2.

Třebíč – Zlín 1:2

Zlín dosáhl už na šestou výhru za sebou. Prohrával sice od 17. minuty po gólu obránce Antonína Bořuta, ale po 95 sekundách druhé části vyrovnal Michal Gago a v čase 35:05 otočil stav Jaromír Kverka. Horácká Slavia nenavázala na předchozí dvě výhry.

Frýdek-Místek – Sokolov 1:0sn

Ve Frýdku-Místku se hrál duel věnovaný školákům a navštívilo jej v hale Polárka 1958 diváků. Baník po sérii čtyř vítězství prohrál podruhé za sebou. Frýdek-Místek dovedl duel do samostatných nájezdů potřetí v řadě a podruhé za sebou uspěl.

Jako jediný se v rozstřelu prosadil ve čtvrté sérii Oskar Haas. Slovenský gólman domácích Roman Petrík si připsal díky 22 úspěšným zákrokům druhé čisté konto v sezoně. Sokolovský Vladislav Habal pochytal 41 střel a má první nulu v ročníku.

Litoměřice – Přerov 3:0

Čtvrté Litoměřice si připsaly třetí výhru z posledních čtyř zápasů. Zubři podruhé za sebou nebodovali a prohráli čtvrtý z uplynulých šesti kol. Skóre otevřel 28 sekund před koncem první třetiny v oslabení Jan Eberle a ve druhé třetině skórovali Tomáš Vildumetz a Tomáš Chlubna. Brankář Martin Michajlov má první čisté konto v sezoně.

Poruba – Jihlava 2:4

Vítěz základní části z minulé sezony Poruba už počtvrté za sebou nebodovala, Dukla zabrala po dvou porážkách. Gólem a asistencí se na jejím vítězství podílel Tomáš Harkabus, stejnou bilanci měl za poražené Vojtěch Střondala.

Prostějov – Slavia Praha 1:2p

Prostějov po nedělním odvolání trenéra Martina Janečka pod dočasným vedením dua Ivo Peštuky s Lukášem Majerem ani napodruhé nevyhrál. Po pondělní prohře ve Zlíně 1:2 podlehl doma pražské Slavii 1:2 v prodloužení a jeho série porážek se natáhla na pět utkání. V čase 62:27 rozhodl Martin Novák.

Kolín – Pardubice B 2:3

Pardubice B oslavily po úvodní sérii šesti porážek čtvrtou výhru, Kozlové neuspěli poprvé po třech vítězstvích.

Tabulka Maxa ligy