Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zlín po další výhře vede ligu před Vsetínem, Slavia vyhrála počtvrté v řadě

Zlín vzal všechny body Přerovu.
Zlín vzal všechny body Přerovu.Luděk Ovesný / MFDNES + LN / Profimedia
Hokejisté Zlína zvítězili v 12. kole první ligy doma nad Přerovem 3:2 a po osmé výhře za sebou mají v čele tabulky tříbodový náskok před Vsetínem. Valaši před vlastním publikem zdolali Sokolov 6:3 a posunuli se před něj na druhé místo. Před Západočechy se dostala také pražská Slavia, která vyhrála v Moravských Budějovicích nad domácí Třebíčí 3:1.

Litoměřice – Chomutov 3:2

Poslední Chomutov si připsal už devátou porážku v řadě. V Litoměřicích prohrál 2:3, výhru Stadionu zařídil dvěma góly v přesilových hrách Jan Bernovský.

Vsetín – Sokolov 6:3

Vsetín získal proti Sokolovu v úvodním dějství dvoubrankový náskok. V 4. minutě otevřel skóre Pavel Klhůfek a v polovině úvodního dějství se prosadil také Erik Hrňa. V čase 24:26 snížil Štěpán Csamangó, za 43 sekund vrátil Valachům v přesilovce pět na tři vedení o dva góly Jaroslav Brož, ale za 34 sekund dostal Baník opět na kontakt v oslabení Martin Osmík.

Ještě ve druhé třetině ale přidali druhé trefy v utkání Klhůfek, který využil pečetní výhodu, a Hrňa. V 57. minutě upravil v další přesilovce obránce Jakub Teper už na 6:2. Za Baník ještě zkorigoval výsledek z trestného střílení Otakar Šik. Vsetín oslavil třetí výhru z posledních čtyř utkání, Sokolov má opačnou bilanci.

Zlín – Přerov 3:2

Zlín dostal po 202 sekundách do vedení Petr Holík. Ještě v první třetině sice vyrovnal Matouš Kratochvil, ale ve 27. minutě vrátil Beranům náskok Michal Gago a v čase 31:31 zvýšil finský obránce Aleksi Salonen. Hostům ještě minutu a půl před koncem vykřesal naději Tomáš Jáchym, ale na víc už nedosáhli. Přerov prohrál třetí z posledních čtyř zápasů.

Poruba – Pardubice B 3:1

Po sérii pěti porážek zabral obhájce vítězství v základní části Poruba, která doma porazila Pardubice B 3:1. Záložní tým Dynama neuspěl poprvé po sérii pěti výher. Gólem a asistencí k tomu pomohl Tomáš Šoustal.

Prostějov – Jihlava 0:2

Prostějov ani v čtvrtém utkání pod dočasným vedením dua Ivo Peštuka, Lukáš Majer po odvolání hlavního trenéra Martina Janečka nedokázal zvítězit a prohrál už posedmé v řadě. Podlehl doma Jihlavě 0:2. Za Duklu skórovali Tomáš Havránek a Lotyš Edgars Kulda, brankář Adam Beran udržel poprvé v sezoně čisté konto.

Třebíč – Slavia 1:3

Pražská Slavia vyhrála počtvrté v řadě, Horácká Slavia naopak potřetí za sebou prohrála. Třebíč sice vedla od 6. minuty po gólu Tomáše Svobody, ale po 28 sekundách třetí třetiny vyrovnal Tomáš Knotek a trefami v 48. a 55. minutě zajistil hostům tři body Matěj Beran.

Ligová tabulka.
Ligová tabulka.Livesport