Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vsetín vstoupil do nové sezony výhrou nad Pardubicemi B, Slavia začala domácí prohrou

Stříteský byl jedním ze střelců Vsetína.
Stříteský byl jedním ze střelců Vsetína.JAN SALAČ / MFDNES + LN / Profimedia
Hokejisté Vsetína, kteří obhajují triumf v první lize, vstoupili do nové sezony výhrou v Chrudimi 4:3 nad Pardubicemi B. Byl to zápas 2. kola, v sobotu totiž Valaši s Frýdkem-Místkem nehráli, stejně jako další dva byl duel odložený kvůli povodním. Suverén základní části z minulé sezony Poruba vyhrála v Kolíně 3:1.

Frýdek-Místek – Prostějov 3:0

Frýdek-Místek zdolal doma Prostějov 3:0. Do vedení jej dostal po 56 sekundách Lukáš Klimek. Sedmadvacetiletý útočník s 899 duely v extralize posílil Rysy v létě na střídavý start z Olomouce. V 39. minutě pojistil náskok domácích Rostislav Marosz a v závěru pečetil výsledek při power play Štěpán Macháček. Gólman Patrik Švančara udržel čisté konto.

Jihlava – Litoměřice 2:5

Jihlava ve svém azylu v Pelhřimově podlehla Litoměřicím 2:5. Dvěma góly pomohl Stadionu finský útočník Riku Sihvonen.

Kolín – Poruba 1:3

Poruba v sobotu doma zdolala nováčka Chomutov 2:1 v prodloužení. V Kolíně Ostravané po 109 sekundách druhé části nabrali ztrátu, když se trefil Robin Všetečka. V 25. minutě vyrovnal Tomáš Šoustal a po 150 sekundách závěrečné části v přesilové hře i otočil stav. V závěru pečetil výsledek Ondrej Šedivý.

Pardubice B – Vsetín 3:4

Vsetín, který neuspěl v baráži o extraligu s Kladnem, se proti záložnímu týmu Dynama ujal vedení v 7. minutě díky brance Víta Jonáka. Ještě v první třetině zvýšili Pavel Klhůfek a bek Matěj Stříteský, jenž se v létě vrátil do mateřského kubu po 17 letech. Naposledy působil v Karlových Varech. Ve druhé části přidal svůj druhý gól Klhůfek. Pardubice B ještě zdramatizovaly zápas v přesilových hrách díky Robinu Kaplanovi, Lukáš Žálčíkovi a Michalu Pochobradskému, ale v poslední desetiminutovce už se stav nezměnil.

Slavia – Přerov 2:4

Pražská Slavia doma podlehla Přerovu 2:4, třemi body za dvě trefy a asistenci k tomu přispěl Jiří Krisl.

Sokolov – Zlín 3:1

Sokolov vyhrál na vlastním ledě nad Zlínem 3:1 díky hattricku útočníka Ondřeje Procházky, který Baník posílil na střídavý start z Karlových Varů. Vítězný gól dal ve 36. minutě ve vlastním oslabení. Za Berany krátce před polovinou utkání vyrovnal v přesilovce Fin Jesse Paukku.

Tabulka Maxa ligy