Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vsetín si poradil s rezervou Pardubic a posunul se do čela prvoligové tabulky

ČTK
Vsetín po výhře nad Pardubicemi B vede tabulku Maxa ligy.
Vsetín po výhře nad Pardubicemi B vede tabulku Maxa ligy.ČTK / Paprskář Pavel
Vsetín vyhrál v 15. kole Maxa ligy doma po obratu nad Pardubicemi B 8:4 a posunul se do čela tabulky o bod před rivala Zlín. Berani budou dohrávat duel s třetím Sokolovem až v sobotu 9. listopadu. Čtvrtá Slavia vyhrála v Přerově 3:2 v prodloužení. Ze dna se dostal Prostějov, který porazil Frýdek-Místek 4:2 a předstihl Chomutov. Piráti prohráli v Moravských Budějovicích s Třebíčí 2:3.

Litoměřice – Jihlava 4:5

Pátou výhru z uplynulých šesti zápasů oslavila Jihlava, jež zvítězila v Litoměřicích 5:4, přestože prohrávala už 0:3. Třemi body za gól a dvě asistence k tomu přispěl Stanislav Vrhel. Domácí Stadion prohrál potřetí za sebou.

Přerov – Slavia Praha 2:3p

Slavia dosáhla na šesté vítězství z posledních sedmi duelů. Spravila si chuť po nedělní domácí porážce se Zlínem 1:2 po samostatných nájezdech. Pražané v první třetině dvakrát získali vedení. Na úvodní gól Romana Přikryla odpověděl Joshua James Mácha a v 17. minutě poslal Slavii znovu do vedení Maxim Havrda. Osm a půl minuty před koncem běžné hrací doby vynutil nastavení Tomáš Jáchym, ale v čase 63:49 rozhodl v přesilovce Lukáš Strnad.

Vsetín – Pardubice B 8:4

Vsetín dosáhl na čtvrté vítězství v řadě a čtyřmi góly se na něm podílel útočník Pavel Klhůfek. Poprvé se prosadil v čase 3:05, kdy v přesilové hře otevřel skóre. V polovině úvodní třetiny vyrovnal polský útočník Adrian Gromadzki a ve 13. minutě otočil stav František Formánek. Ve druhé části nejdříve obránce Robin Staněk vyrovnal, ale v polovině utkání vrátil záložnímu týmu Dynama náskok Lukáš Žálčík a ve 34. minutě zvýšil Tadeáš Kalužík na 4:2.

Po 127 sekundách závěrečné třetiny využil další početní výhodu Klhůfek, jenž ve 48. minutě dovršil hattrick a vyrovnal. Za 22 vteřin překlopil skóre na stanu Valachů Tomáš Jandus. V 50. minutě se opět v početní výhodě prosadil Klhůfek a výsledek ještě dovršili bek Matěj Stříteský a Adam Hořanský. Pardubice B prohrály počtvrté za sebou.

Poruba – Kolín 3:2

Na třetí vítězství z posledních čtyř utkání dosáhla Poruba, doma zdolala Kolín 3:2. Dvěma góly o tom rozhodl útočník Ondřej Roman. Kozlové potřetí za sebou nebodovali.

Prostějov – Frýdek-Místek 4:2

Prostějov po sérii osmi porážek podruhé za sebou vyhrál. Dokázal navázat na pondělní výhru v Kolíně a brankou a asistencí k tomu pomohli Václav Karabáček a Jan Veselý. Frýdek-Místek počtvrté v řadě vyšel naprázdno. Chomutov nenavázal na dvě výhry, kterými přerušil šňůru devíti porážek. Horácká Slavia po sérii čtyř proher uspěla podruhé.

Tabulka Maxa ligy