Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vsetín se po výhře nad Kolínem posunul do čela, Jihlava si připsala první body

Jihlava slaví první body v sezoně.
Jihlava slaví první body v sezoně.HC Jihlava
Hokejisté Vsetína vyhráli ve 4. kole Maxa ligy v Kolíně 3:2 a posunuli se do čela tabulky. Obhájce triumfu v druhé nejvyšší soutěži vede o bod před Litoměřicemi, Porubou a Sokolovem, oproti kterým má navíc ještě zápas k dobru. Vsetín zůstal i po třetím duelu v ročníku stoprocentně úspěšný a spolu s ním je jediným dalším neporaženým celkem Přerov, který ale bude dohrávat zápas v Chomutově až 6. listopadu. První ztráty v sezoně si připsaly Sokolov a Frýdek-Místek, naopak na první body dosáhla Jihlava.

Kolín – Vsetín 2:3

Na výhře Vsetína se dvěma góly podílel útočník Erik Hrňa. Pětinásobný extraligový mistr s Třincem po 63 sekundách otevřel skóre a po vyrovnání obránce Karla Křepelky v přesilovce pěti proti třem vrátil Valachům 18 sekund před koncem první třetiny vedení. Ve 33. minutě sice odpověděl ve vlastním oslabení Petr Moravec, ale v čase 57:04 rozhodl Pavel Klhůfek.

Jihlava – Zlín 4:3

Jihlava po porážkách s Litoměřicemi 2:5 a Slavií 4:7 ukončila čekání na body ve svém azylu v Pelhřimově proti Zlínu díky podařené druhé třetině. V pasáži od 24. do 33. minuty získali Dukle vedení 3:0 Tomáš Harkabus, Tomáš Čachotský a Matouš Menšík.

Ještě před druhou pauzou snížil obránce Jiří Suhrada, ale v 53. minutě upravil Richard Cachnín v početní výhodě na 4:1. Berani finišovali, ale ani po gólech Petra Holíka a Jana Süsse porážku neodvrátili.

Frýdek-Místek – Slavia 3:4

Frýdek-Místek doma podlehl pražské Slavii 3:4. Za hosty dvakrát skóroval Jakub Strnad a v 55. minutě rozhodl v přesilové hře Martin Novák.

Pardubice B – Litoměřice 1:2

Na poslední místo klesly s jediným bodem ze čtyř duelů Pardubice B, které ve svém působišti v Chrudimi podlehly Litoměřicím 1:2. Vítěznou branku vstřelil v 35. minutě Fin Rihu Sihvonen.

Poruba – Prostějov 3:1

Suverén základní části z minulé sezony Poruba vyhrála třetí ze čtyř utkání. Po sobotní prohře ve Vsetíně 2:3 si Ostravané spravili chuť doma proti Prostějovu po výsledku 3:1. Dvěma brankami to zařídil Daniel Klímek.

Sokolov – Třebíč 3:4

Sokolov podlehl Třebíči 3:4. Baník ve třetí třetině vyrovnal z 1:3 na 3:3, ale v 57. minutě zajistil vítězství Horácké Slavie Tomáš Svoboda.

Tabulka Maxa Ligy