Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vsetín se po další výhře přiblížil k vedoucímu Zlínu, Jandus a Žálčík se blýskli hattrickem

Vsetín nahání vedoucí Zlín.
Vsetín nahání vedoucí Zlín.Profimedia / ČTK / Paprskář Pavel
Hokejisté druhého Vsetína vyhráli ve 14. kole Maxa ligy díky hattricku útočníka Tomáše Janduse (26) ve Frýdku-Místku 4:1 a přiblížili se na rozdíl dvou bodů k vedoucímu Zlínu, který v nedělní předehrávce zvítězil na ledě čtvrté pražské Slavie 2:1 po samostatných nájezdech. Třetí Sokolov porazil doma Litoměřice 2:1.

Chomutov – Poruba 4:3

Nováček Chomutov navázal na sobotní výhru nad Prostějovem 2:0 a porazil Porubu 4:3, přestože prohrával 1:3. Pro třinácté Piráty to byl druhý úspěch za sebou po sérii devíti porážek. Ostravané prohráli šestý z posledních osmi zápasů.

Dvěma góly a jednou asistencí se podílel na obratu ve třetí třetině šestačtyřicetiletý útočník Viktor Hübl, který je s 1276 odehranými zápasy rekordmanem nejvyšší soutěže. Také tři body za branku a dvě přihrávky si připsal o čtyři roky mladší František Lukeš, dlouholetý Hüblův spoluhráč z Litvínova.

Jihlava – Přerov 2:1p

Jihlava ve svém azylu v Pelhřimově zdolala Přerov 2:1 v prodloužení a dosáhla na čtvrtou výhru z uplynulých pěti duelů. V čase 63:29 rozhodl lotyšský útočník Edgars Kulda. Zubři prohráli čtvrtý z posledních šesti duelů.

Frýdek-Místek – Vsetín 1:4

Obhájce triumfu v druhé nejvyšší soutěže Vsetín vyhrál potřetí za sebou a popáté z posledních šesti duelů. Valachy dostal do vedení ve 13. minutě v přesilové hře Jandus. Krátce po polovině utkání sice vyrovnal Michal Ramik, ale v čase 47:17 vrátil hostů náskok opět Jandus.

Výhru ještě pečetili Jaroslav Brož a Jandus, který 115 sekund před koncem při power play do prázdné branky dovršil hattrick. Frýdek-Místek potřetí za sebou nebodoval.

Střelci zápasu.
Střelci zápasu.Livesport

Kolín – Prostějov 3:6

Po sérii osmi porážek se dočkal úspěchu poslední Prostějov, který vyhrál v Kolíně 6:3. Duo dočasných trenérů Jestřábů Ivo Peštuka s Lukáš Majer, které nahradilo odvolaného kouče Martina Janečka, se dočkalo prvního úspěchu až v šestém duelu. Po gólu a přihrávce si za vítěze připsali Jakub Illéš a Pavel Jenyš.

Pardubice B – Třebíč 4:5p

Třebíč ukončila sérii čtyř porážek, při kterých nezískala ani bod, výhrou v Chrudimi nad Pardubicemi B 5:4 v prodloužení. Třetí porážku záložního týmu Dynama za sebou neodvrátil ani hattrick Lukáše Žálčíka. Půl minuty před koncem nastavení dal vítězný gól Horácké Slavie v přesilové hře Tomáš Svoboda. Dvěma góly a asistencí pomohl k úspěchu Matěj Psota a jednou trefou a dvěma přihrávkami Martin Dočekal.

Sokolov – Litoměřice 2:1

Sokolov oslavil pátou výhru za sebou před vlastní publikem. Rozhodl ve 30. minutě, kdy během 28 sekund skórovali Daniel Kružík a Jan Kern. V čase 54:06 zkorigoval výsledek Jan Bernovský. Litoměřice prohrály třetí z posledních čtyř duelů.

Tabulka Maxa ligy