Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sokolov zdolal Chomutov a Maxa ligu vede o čtyři body. Na druhé místo poskočily Litoměřice

Sokolov si doma poradil s Chomutovem.
Sokolov si doma poradil s Chomutovem.Profimedia
Sokolov v osmém kole Maxa ligy porazil doma po obratu nováčka Chomutov 3:2 po samostatných nájezdech a jeho náskok v čele tabulky se zvýšil na čtyři body. Na druhou pozici se posunuly Litoměřice po výhře 4:1 na ledě Vsetína, který klesl ze druhého na čtvrté místo. Předstihl jej také Zlín díky vítězství v Porubě 4:2.

Sokolov – Chomutov 3:2sn

Sokolovský Baník natáhl vítěznou sérii na čtyři utkání a vyhrál sedmý z osmi duelů v sezoně. Piráti naopak prohráli páté za sebou. Mezi 35. a 38. minutou je sice dostali do vedení 2:0 obránce Štěpán Němec a útočník Tomáš Guman, ale na druhé vítězství nakonec nedosáhli a zůstali poslední. Ve třetí třetině totiž nejdříve snížil v přesilové hře obránce David Tureček a 93 sekund před koncem běžné hrací doby vyrovnal Štěpán Csamangó. V rozstřelu rozhodl až v 17. sérii bek Jakub Šedivý.

Vsetín – Litoměřice 1:4

Vsetín ve třetím domácím duelu poprvé ztratil body. Litoměřice se dostaly do vedení v čase 31:57 díky brance Pavla Korduleho, hned za 31 sekund zvýšil Tomáš Vildumetz a v 38. minutě opět Kordule v početní výhodě upravil už na 3:0. Domácí sice 23 sekund před druhou pauzou snížili díky Tomáši Jandusovi, ale v 58. minutě pečetil výsledek v power play do prázdné branky obránce Dušan Žovinec.

Poruba – Zlín 2:4

Zlín dosáhl už na čtvrté vítězství za sebou, Poruba doma poprvé neuspěla. Berani otevřeli skóre v čase 11:14, kdy využil přesilovou hru Jakub Šlahař. V 18. minutě zvýšil Michal Gago. Ve druhé třetině nejdříve smazali ztrátu Vojtěch Střondala a Lotyš Frenks Razgals, který se prosadil v početní výhodě, ale ve 38. minutě vrátil Zlínu vedení Jaromír Kverka. Necelých osm minut před koncem dovršil výsledek Zdeněk Sedlák.

Kolín – Slavia Praha 5:0

Kolín po úvodní šňůře čtyř porážek vyhrál třetí z posledních čtyř zápasů. Zvítězil doma nad Slavií 5:0, Pražané po sérii čtyř vítězství podruhé neuspěli. Dva góly vstřelil Matěj Gardoň. Brankář Jakub Soukup vychytal poprvé v sezoně čisté konto.

Prostějov – Třebíč 3:4sn

Prostějov podlehl doma Třebíči 3:4 po samostatných nájezdech a připsal si šestou porážku ze sedmi duelů. Horácká Slavia zabrala po dvou prohrách díky dvěma gólům Jakuba Malého a vítěznému nájezdu Matěje Psoty

Pardubice B – Jihlava 3:2

Pardubice B zdolaly ve svém domácím prostředí v Chrudimi 3:2 Jihlavu a po šesti porážkách podruhé za sebou zvítězily. Poprvé se jim to podařilo v běžné hrací době. V čase 57:54 o tom rozhodl Lukáš Žálčík.

Frýdek-Místek – Přerov 2:3sn

Až v rozstřelu se rozhodl také souboj Frýdku-Místku s Přerovem a vítězství hostů 3:2 zařídil Lotyš Patriks Zabusovs.

Tabulka Maxa ligy