Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Slavia vyhrála počtvrté v řadě, Sokolov se po výhře nad Přerovem drží v čele Maxa ligy

Slavia znovu vyhrála. (archivní foto)
Slavia znovu vyhrála. (archivní foto)x.com/HCSlavia
Hokejisté Sokolova vyhráli v 6. kole první ligy doma nad Přerovem 3:1 a drží se v čele tabulky o bod před druhou Porubou a třetím Vsetínem, který má ale ještě jeden zápas k dobru. Poruba zdolala Třebíč 2:0 a Vsetín také před vlastním publikem zvítězil nad Prostějovem 5:3. Počtvrté v řadě vyhrála Slavia, která porazila Pardubice B v prodloužení.

Kolín – Zlín 3:5

Zlín vyhrál v Kolíně 5:3 a na třetí pokus poprvé v sezoně bodoval venku. Doma byli Berani ze dvou zápasů stoprocentně úspěšní. V Kolíně sice ztratili vedení 1:0 i 3:1, ale v 50. minutě rozhodl ukrajinský útočník Stanislav Sadovikov a 25 sekund před koncem pečetil výsledek při power play do prázdné branky finský bek Aleksi Salonen.

Poruba – Třebíč 2:0

Poruba, která obhajuje triumf v základní části, uspěla také popáté v ročníku a dosáhla na výhru potřetí za sebou. V čase 34:15 dostal Ostravany do vedení Vojtěch Střondala a v 51. minutě přidal pojistku švédský obránce August Nilsson. Letní posila z polského Tychy v šestém utkání v první lize poprvé skórovala. Brankář Ondřej Bláha udržel díky 25 úspěšným zákrokům svou první nulu v sezoně.

Jihlava – Chomutov 5:2

Druhého vítězství v sezoně se dočkala Jihlava, která ve svém azylu v Pelhřimově porazila nováčka Chomutov 5:2. Třemi body za dvě branky a jednu přihrávku k tomu přispěl Matouš Menšík a dvakrát skóroval za Duklu také Tomáš Havránek. Piráti prohráli potřetí za sebou.

Litoměřice – Frýdek-Místek 2:3

Hostující Frýdek po dvou porážkách znovu vyhrál, o třech bodech pro svůj celek rozhodl v 54. minutě mladý slovenský útočník Adam Cedzo.

Pardubice B – Slavia 2:3p

Čtvrtou výhrou v řadě potvrdila formu pražská Slavia, která vyhrála v Chrudimi nad Pardubicemi B 3:2 v prodloužení. V čase 62:46 o tom rozhodl svým druhým gólem v zápase Lukáš Strnad. Slavia se tak drží na 4. pozici, záložní tým Dynama je poslední. Jako jediný se ještě nedočkal vítězství a získal teprve druhý bod.

Sokolov – Přerov 3:1

Sokolovský Baník oslavil pátou výhru ze šesti duelů v nové sezoně. Neuspěl jen ve 4. kole doma s Třebíčí (3:4). K úspěchu nad Přerovem si pomohl dvěma využitými přesilovými hrami. První zužitkoval 78 sekund před koncem první třetiny Jan Kern a otevřel skóre. V 38. minutě zvýšil obránce Lukáš Pulpán. V čase 44:40 sice vykřesal Zubrům naději Joshua James Mácha, ale za necelé tři minuty pečetil výsledek v početní výhodě pěti proti třem Otakar Šik.

Vsetín – Prostějov 5:3

Šampion druhé nejvyšší soutěže z minulého ročníku Vsetín si spravil chuť po první ztrátě, kterou utrpěl po středeční porážce v Moravských Budějovicích s Třebíčí 3:4 po samostatných nájezdech. Dvěma góly se na vítězství Valachů podílel Tomáš Šmerha a tři body za góly a dvě asistence si připsal obránce Šimon Jenáček. Prostějov prohrál čtvrtý z posledních pěti duelů.

Tabulka Maxa ligy