Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Jihlava slaví druhou výhru v řadě, v čele Maxa ligy jsou hokejisté Zlína

Jihlava vyhrála podruhé v řadě.
Jihlava vyhrála podruhé v řadě.x.com/maxaligacz / Lukáš Bajgar | Michal Fiala
Hokejisté Zlína porazili v 11. kole Maxa ligy doma Litoměřice 2:1 a unikli v čele tabulky na rozdíl jednoho bodu druhému Sokolovu, který před vlastním publikem zdolal Porubu 3:2 až v prodloužení. Třetí Vsetín prohrál v Edenu s pražskou Slavií 3:5 a ztrácí na lídra tři body. Stejně jako Zlín má ještě zápas dobru.

Slavia – Vsetín 5:3

Vsetín v šestém utkání venku vyšel poprvé naprázdno a potřetí prohrál. Slavia vyhrála potřetí za sebou a radovala se v zápase, v němž nastoupila v růžových dresech na podporu kampaně Růžový říjen, která se zaměřuje na prevenci rakoviny prsu a varlat.

V čase 9:08 otevřel skóre hostující Luboš Rob, ale za 15 sekund odpověděl Lukáš Strnad a v 18. minutě otočil stav Marek Slavík. V polovině utkání vyrovnal ve vlastním oslabení Štěpán Matějček, ale za 18 sekund využil pokračující přesilovku obránce Jan Holý a ve 33. minutě zvýšil Slavík na 4:2. Přesně po sedmi minutách závěrečné části sice dostal Valachy na kontakt Pavel Klhůfek, ale v 56. minutě zpečetil výsledek Jiří Průžek.

Zlín – Litoměřice 2:1

Zlín vyhrál už posedmé v řadě a potřetí za sebou to bylo výsledkem 2:1. Uhrál ho doma s Prostějovem i v Moravských Budějovicích proti Třebíči. Berani se dostali do vedení 97 sekund před koncem první třetiny díky brance beka Jiřího Suhrady. V 33. minutě odpověděl Jan Bernovský, ale v čase 47:51 rozhodl Petr Holík.

Jihlava – Třebíč 2:1

Jihlava zdolala v derby celků z Vysočiny ve svém azylu v Pelhřimově Třebíč 2:1. V úvodní části získali Dukle dvoubrankový náskok Tomáš Harkabus s Markem Chvátalem. Za Horáckou Slavii zkorigoval výsledek v 45. minutě z trestného střílení Vítězslav Brož.

Pardubice B – Frýdek-Místek 4:3

Pardubice B čekaly na výhru do sedmého utkání sezony a teď už natáhly vítěznou šňůru na pět zápasů. V domácím prostředí v Chrudimi porazily Frýdek-Místek 4:3, v 53. minutě o tom rozhodl Michal Pochobradský.

Přerov – Prostějov 2:0

Předposlední Prostějov neuspěl ani ve třetím utkání pod dočasným vedením dua Ivo Peštuka, Lukáš Majer po odvolání hlavního trenéra Martina Janečka. V derby v Přerově prohrál 0:2 a neuspěl celkově pošesté v řadě. Zubři zabrali po dvou duelech bez bodu. Skórovali Daniel Indrák a David Březina, gólman Vojtěch Mokry udržel poprvé v sezoně čisté konto.

Sokolov – Poruba 3:2p

Sokolov se dočkal výhry po dvou porážkách, obhájce vítězství v základní části Poruba si připsala už pátou prohru v řadě. Ostravané sice v 35. minutě získali náskok díky Vojtěchu Střondalovi, ale za 146 sekund odpověděl Štěpán Csamangó. V třetí třetině nejdříve otočil stav David Kofroň, v 56. minutě ale vynutil prodloužení Tomáš Šoustal. V čase 63:07 rozhodl v přesilové hře Daniel Kružík.

Chomutov – Kolín 0:3

Na dně zůstává nováček Chomutov, který prohrál doma s Kolínem 0:3. Pro Piráty to byla osmá porážka za sebou. Čtvrté vítězství Kozlů z poslední pěti utkání zařídil dvěma trefami Martin Lang. Gólman Jakub Soukup vychytal druhou nulu v ročníku.

Tabulka Maxa ligy.
Tabulka Maxa ligy.Livesport