Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Změna v hokejové Lize mistrů, slovenského šampiona v další sezoně nahradí ten polský

Košický tým vedený Danem Cemanem nezískal v této sezoně Ligy mistrů ani bod a skončil poslední.
Košický tým vedený Danem Cemanem nezískal v této sezoně Ligy mistrů ani bod a skončil poslední.TASR
Slovensko nebude mít v sezoně 2024/2025 v hokejové Lize mistrů svého zástupce. Důvodem jsou neuspokojivé výsledky slovenských klubů v posledních třech ročnících LM. Vedení soutěže se rozhodlo nahradit slovenského mistra polským šampionem.

V minulých sezonách mohly slovenské kluby hrát Ligu mistrů pouze na základě pozvánky od vedení soutěže. Představitelé CHL rozhodují na základě řady kritérií, jako je sportovní konkurenceschopnost, struktura řízení, infrastruktura a návštěvnost. Slovenský mistr pozvánku pro nadcházející ročník neobdržel.

"Vzhledem k tomu, že slovenští zástupci nebyli v uplynulých třech sezonách v zápasech CHL ze sportovního hlediska úspěšní, dospěla CHL k rozhodnutí, že je spravedlivé se rozhodnout jinak a umožnit Polsku, aby se na evropské scéně objevilo i v příštím ročníku," uvedlo vedení soutěže v prohlášení na svých oficiálních internetových stránkách.

Kromě Polska obdržely pozvánku také kluby z Dánska, Francie, Norska a Velké Británie. V sezoně 2024/2025 se bude Liga mistrů hrát opět za účasti 24 týmů. Jedno místo je vyhrazeno pro obhájce titulu (Servette Ženeva), 18 míst bude rozděleno mezi účastníky ze zakládajících zemí a pět týmů bude soutěžit na základě pozvání.

Slovenským týmům se v minulých ročnících LM nepodařilo postoupit ze základní fáze do té vyřazovací. V sezoně 2023/2024 v novém formátu soutěže mistr ligy HC Košice jako jediný účastník nezískal v šesti zápasech ani bod a v tabulce základní části skončil na posledním 24. místě.

Tabulka CHL v sezoně 2023/24.
Tabulka CHL v sezoně 2023/24.Livesport