Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vítkovice v Německu dominovaly a v Lize mistrů si zajistily postup do osmifinále

Vítkovice zničily Ingolstadt na jeho ledě 5:0.
Vítkovice zničily Ingolstadt na jeho ledě 5:0. Profimedia
Vítkovice v šestém vystoupení v sezoně Ligy mistrů přejely Ingolstadt na jeho ledě 5:0 a zajistily si postup do osmifinále. Čtyřmi body za gól a tři asistence pomohl Ostravanům k vítězství Peter Mueller (35), dvěma brankami a přihrávkou Roberts Bukarts (33). Brankář Matěj Machovský (30) vychytal první čisté konto v sezoně, před kterou posílil Vítkovice z Hradce Králové.

Ingolstadt –⁠ Vítkovice 0:5

Soupeře v play off určí Ostravanům až středeční duely. Vstoupí do něj 14., či 15. listopadu, odveta osmifinále je na programu o týden později.

Svěřenci trenéra Miloše Holaně navázali na středeční domácí vítězství nad Bielem 4:3 v prodloužení, připsali si čtvrtou výhru ze šesti zápasů a polepšili si na 11 bodů. Ingolstadt už měl s devíti body postup do play off jistý.

"Výsledek je 5:0, ale nemyslím si, že to bylo tak jednoduché, jak se může zdát. V první třetině byli domácí lepší než my. Měli dobrou rychlost a my byli pouze efektivní, když jsme měli dvě šance, které jsme proměnili," řekl klubovému webu Holaň.

"Ve druhé třetině jsme zrychlili a byli malinko lepší, ale Ingolstadt hrál po celý zápas dobře. Dobře nám zahrály speciální týmy a výborně zachytal brankář Machovský," doplnil Holaň.

Skóre otevřel v čase 13:24 Bukarts, který se po přihrávce Petera Muellera v přečíslení trefil z pravého kruhu. Hosté se ubránili při trestech Mária Grmana a Jakuba Stehlíka a vteřinu před koncem první třetiny zvýšil Petr Fridrich, který v brankovišti dotlačil puk za Lukase Schulteho.

Vybrané statistiky utkání.
Vybrané statistiky utkání.Livesport

Vítkovice se ve své první početní výhodě v utkání při vyloučení Mirka Höfflina neprosadily, ale v 34. minutě pojistily svůj náskok po Bukartsově dorážce. V závěru druhé části v oslabení při trestu Stuarta Percyho pomohla Machovskému po střele Waynea Simpsona z levého kruhu pravá tyč.

V 51. minutě po Muellerově bekhendové přihrávce překonal Schulteho Peter Krieger. Za 40 sekund se prosadil i autor tří asistencí Mueller, který při pobytu Wojciecha Stachowiaka na trestné lavici po půl minutě využil přesilovku.

"Poslední dobou to bylo smutné a moc jsem se do branky nepodíval, takže jsem rád, že jsem dostal šanci. Těžko se do toho dostává, když člověk delší dobu nechytá. Dneska to bylo o klucích, kteří mě podrželi a nedovolili jim větší šance, o to lépe se celý zápas tahal," uvedl Machovský.

Výsledky Ligy mistrů