Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vítkovice první semifinále Ligy mistrů nezvládly, se Skellefteou doma padly 2:4

Aktualizováno
Peter Krieger a Oskar Nilsson v úvodním utkání semifinále Ligy mistrů mezi Vítkovicemi a Skellefteou.
Peter Krieger a Oskar Nilsson v úvodním utkání semifinále Ligy mistrů mezi Vítkovicemi a Skellefteou.Profimedia
Vítkovice v úvodním utkání semifinále hokejové Ligy mistrů sice dokázaly proti Skeleftee otočit nepříznivý vývoj skóre z 0:1 na 2:1, ale pak třikrát skóroval pátý tým švédské ligy a před zápasem na vlastním kluzišti má dvougólový náskok. Odveta je na programu přesně za týden.

Vítkovice – Skelleftea 2:4

"Potkali jsme se s top týmem Evropy a bylo to vidět i na ledě. Nějaké šance jsme si i vytvořili, ale góly jsme dostali po našich chybách. Byli jsme v držení kotouče, ale pod tlakem nebo špatným řešením jsme ho ztratili a soupeř toho využil. I gól, který jsme dostali v jejich oslabení, padl po naší chybě, ale oni nás k ní přinutili svou aktivitou," řekl druhý vítkovický trenér Jiří Veber.

Oba soupeři se do sebe pustili bez přehnaného taktizování. Domácí už opět s koučem Pavlem Trnkou, který se po šampionátu dvacítek vrátil na střídačku, v šesté minutě nabrali ztrátu. Lindströmovi přistál přímo na čepeli puk vyražený brankářem Klimešem a Švéd lehce doklepl.

Vítkovice ale rychle kontrovaly, v osmé minutě Lakatoš v přesilovce příklepem z kruhu překonal Söderströma. Domácí hráči pokračovali v aktivitě a 132 sekund po vyrovnání se jim podařilo otočit skóre, když po kiksu hostujícího obránce a jeho přihrávce naslepo před vlastní bránu nadvakrát protlačil kotouč za čáru Dej.

Vítkovice byly nahoře, ale v další početní výhodě se nechaly zaskočit a po zaváhání ve vlastním pásmu Dzierkals v oslabení ve 12. minutě srovnal. Druhou část opět odstartovala lépe Skelleftea. Klimeš zabránil ve velké šanci Huggovi, ale v 26. minutě narýsoval Sikura křížnou přihrávku na hůl Lindholmovi a ten z první opět obrátil skóre ve prospěch Seveřanů.

Vybrané statistiky utkání.
Vybrané statistiky utkání.Livesport

Ještě lepší pozici před odvetou Švédům vytvořil ve 46. minutě Sikura. Vítkovice znovu pykaly za chybu v obranném pásmu: Domácí přišli o puk na vlastní modré, Nilsson kotouč rychle poslal do strany Sikurovi a Kanaďan bez přípravy zavěsil.

Ostravané bojovali o co nejlepší výsledek, ale soupeř jim toho moc nedovolil. Söderströmovi sice připravil dvě krušné chvilky Barinka, ale gólová radost pro domácí z toho nebyla.

Ve Švédsku musejí Vítkovice za týden vyhrát minimálně o dva góly v normálním čase, aby si vynutily alespoň prodloužení. "Na konci jsme měli ještě možnost s výsledkem něco udělat, ale škoda, že ten jejich faul nepřišel o něco dříve. Ztrácíme dva góly, ale ještě se o to porveme," řekl Veber.

Výsledky Ligy mistrů