Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

V osmifinále se Švédy. Hradec Králové narazí v play off Ligy mistrů na Färjestad

Mountfield HK postoupil z prvního místa skupiny G.
Mountfield HK postoupil z prvního místa skupiny G.Profimedia
Hradec Králové se v osmifinále play off Ligy mistrů utká se švédským Färjestadem. V případě postupu by narazil na lepšího ze souboje mezi Zugem s centrem Janem Kovářem a Mnichovem. V případném semifinále by na svěřence trenéra Tomáše Martince (49) připadl někdo ze čtveřice Rögle, Salcburk, Tappara Tampere a Davos. Rozhodl o tom dnešní los v Curychu.

Hradec Králové postoupil do play off z prvního místa skupiny G díky lepší bilanci ze vzájemných utkání se švédskou Frölundou. Při rovnosti bodů i skóre pro něj rozhodl nejvyšší počet vstřelených branek v jednom ze dvou zápasů. Díky tomu byl Mountfield při losu nasazený a mohl narazit na celky z druhých míst ostatních skupin. Český mistr Třinec ani pražská Sparta se do play off nedostaly.

Färjestad skončil ve skupině F s bilancí čtyř výher a dvou porážek druhý o tři body za Straubingem a nechal za sebou Krakov a Villach. Prohrál venkovní duely ve Straubingu (2:5) a v Krakově (3:4). Ve švédské lize je obhájce titulu po osmi odehraných zápasech třetí o skóre za Växjö a vedoucí Skellefteou, která sehrála o jeden duel navíc.

K triumfu v minulé sezoně pomohl týmu z Karlstadu český brankář Dominik Furch, který ve finále s Luleou vychytal dvakrát čisté konto včetně rozhodujícího sedmého utkání. Färjestad jej vyhrál venku 3:0. Prodloužení angažmá se Furch přesto nedočkal a zamířil do Komety Brno.

První zápasy osmifinále se budou hrát 15. a 16. listopadu, odvety se uskuteční 22. a 23. listopadu. Hradec Králové začne venku.

Program play off Ligy mistrů