Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Třinec v LM smetl Osvětim, je v osmifinále a narazí na Spartu. Pardubice padly a nepostupují

Aktualizováno
Třinec rozhodl zápas už v první třetině.
Třinec rozhodl zápas už v první třetině.ČTK / Pryček Vladimír
Třinečtí hokejisté vyhráli v posledním utkání základní části Ligy mistrů doma nad Osvětimí 7:3 a postoupili do osmifinále play off. Skončili v tabulce čtvrtí a čeká je v osmifinále český souboj s třináctou pražskou Spartou. Pardubice po prohře v Sheffieldu 2:3 po samostatných nájezdech obsadily 17. místo a kvůli menšímu počtu výher při shodě bodů s šestnáctou Tapparou Tampere v soutěži končí.

Třinec – Unia Osvětim 7:3

Třinec získal bleskově dvoubrankový náskok. V přečíslení dva na gólmana otevřel skóre Roman po spolupráci s Hudáčkem. O 21 sekund později zakončil kombinaci čtvrté formace z předbrankového prostoru Hrehorčák.

Trenér Osvětimi Zupančič si proto vybral oddechový čas už v čase 1:56. Gólovou smršť ale nezastavil. Kundrátek zvýšil ve čtvrté minutě z dorážky své střely, v polovině třetiny usměrnil Kurovský z hranice brankoviště puk do sítě počtvrté. Hosty ještě zachránila třikrát tyč po střelách Ciencialy, Adámka a Jeřábka. Pátý gól Ocelářů vstřelil až zblízka Nestrašil.

Ani Kacetl nebyl bez práce. Chytil pár šancí, než jej na konci první třetiny překonal z dorážky Olsson. O další korekci skóre se postaral Liljewall, který využil ve 29. minutě přesilovou hru. Vzápětí se vytáhl i gólman Osvětimi Lundin, když zneškodnil Daňovi trestné střílení.

Třinec nevyužil v úvodu třetí třetině 23 sekund pět na tři, ale v závěru dohrávané přesilové hry udeřil Hudáček střelou z levého kruhu bez přípravy. Přesnou ranou z mezikruží rozveselil početný tábor polských fanoušků Olsson Trkulja. Poslední slovo měl ale Hudáček, který opět z levého kruhu uzavřel skóre.

Střelci utkání.
Střelci utkání.Livesport

"Hráli jsme jednoduchý, strojový hokej, a potom přišly odrazy, kreativita. Už vycházelo pomalu všechno. Druhá třetina sice byla trochu slabší, měli jsme zbytečná oslabení a posadili jsme je na koně. Ale pak jsme se znovu vrátili do zápasu a ukázali sílu," uvedl Libor Hudáček, který má stejně bodů (4+8) jako nejproduktivnější hráč soutěže Michael Špaček (7+5).

Sheffield – Pardubice 3:2sn

Pardubické Dynamo v Sheffieldu dvakrát vyrovnalo, ale v sedmé sérii rozstřelu zajistil domácím vítězství Mitchell Balmas. Úřadující český vicemistr po úvodních dvou výhrách prohrál v Lize mistrů počtvrté za sebou a stálo ho to postup.

Pardubicím v posledním utkání základní fáze soutěže chyběli kromě Lukáše Sedláka i další útočníci Roman Červenka s Jiřím Smejkalem. V první třetině se Východočeši museli dvakrát bránit v oslabení, několik důležitých zákroků vytáhl brankář Will. Domácí se prosadili až ve 25. minutě, kdy z prostoru kruhu vystřelil osamocený Juusola.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Za Dynamo vyrovnal ve 32. minutě Rákos, který zblízka překonal amerického brankáře Greenfielda. Potom si první přesilovku zahráli i Pardubičtí, jenže po jejím konci inkasovali, když do horního růžku branky poslal puk Balmas.

Hosté podruhé v utkání vyrovnali v úvodní minutě třetí třetiny, kdy se prosadil Zohorna. Pardubičtí měli dál střeleckou převahu, ale rozhodnout mohl i domácí tým. Stav 2:2 vydržel až do konce prodloužení. V nájezdech za Pardubice uspěli Kaut a Paulovič, po pěti sériích byl stav 2:2. Oba střelci ale své další pokusy neproměnili a po Balmasově úspěchu Dynamo rozstřel prohrálo.

Tabulka základní části.
Tabulka základní části.Livesport