Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tomášek v Lize mistrů zničil Třinec, hattrick dovršil útočník Färjestadu v prodloužení

Tomášek byl hvězdou duelu.
Tomášek byl hvězdou duelu.FREDRIK KARLSSON/BILDBYRĹN/Shutt / Shutterstock Editorial / Profimedia
Hokejisté Třince prohráli svůj pátý zápas v Lize mistrů na ledě Färjestadu 2:3 v prodloužení. Připsali si tak druhou porážku, alespoň bod však zachránili skvělým finišem - ještě po 56 minutách totiž prohrávali 0:2. Góly českého šampiona vstřelili Andrej Nestrašil a Daniel Kurovský. Švédský tým poprvé ztratil, hattrickem se v jeho barvách zaskvěl David Tomášek (28).

Färjestad – Třinec 3:2p

"Pro nás je bod po tom, jak zápas vypadal, zlatý. Je pro nás těžké přejít na tak obrovské hřiště. Hokej, který hrajeme doma, tady není vůbec platný. Na soupeři bylo vidět, že hrají doma a mají to tady zmáknuté. Ale nemyslím, že jsou výrazně kvalitnější než my. Jejich nejlepším hráčem je David Tomášek. Bod bereme," uvedl pro klubový web útočník Nestrašil.

Slezané byli zpočátku o něco aktivnější, ale gólově se jako první prosadil Färjestad, který se ujal vedení v deváté minutě. Aslund našel dokonalou přihrávkou Tomáška a český reprezentační útočník zblízka pověsil kotouč pohotově pod horní tyčku. Severský celek měl pak až do přestávky navrch, ale hosty při šancích Solberga a Alby podržel gólman Mazanec.

Zkraje druhé části mohl vyrovnat Vrána, jenže neuspěl. Ve 26. minutě se naopak prosadil na druhé straně opět Tomášek. Místo avizovaného příklepu ještě chvilku počkal se střelou a pak podruhé překonal Mazance ranou zápěstím. Teprve až po polovině základní doby se poprvé vylučovalo, Třinečtí se však ubránili. Ve 37. minutě uháněl Sikora sám na domácí branku, Lagacého ale nepřelstil.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Když se pak strážce domácí branky vytáhl i ve 48. minutě proti zakončení Kurovského, s ubývajícím časem se zdálo, že hosté vyjdou naprázdno. Pomohl jim paradoxně Tomášek, jediný vyloučený hráč domácích. V čase 55:15 musel na trestnou lavici, Třinec navíc odvolal gólmana a Nestrašil o 46 sekund později snížil. Specifické pravidlo Ligy mistrů s pokračujícím trestem pak zužitkoval v čase 57:05 dorážející Kurovský.

Zápas dospěl do prodloužení, v němž si oba hráči role vyměnili. Kurovský se po 38 sekundách provinil proti pravidlům a Tomášek přesnou ranou z kruhu bez přípravy završil hattrick a odčinil tak svůj předchozí trest.

Tabulka Ligy mistrů