Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta se přiblížila postupu do vyřazovacích bojů Ligy mistrů, v Rakousku vyhrála 2:1

Aktualizováno
Sparťané v Salcburku vyhráli 2:1.
Sparťané v Salcburku vyhráli 2:1.ČTK / Kamaryt Michal
Sparta v závěrečném utkání základní části hokejové Ligy mistrů zvítězila v Salcburku 2:1 a má blízko osmifinále play off. Za třetí výhrou v soutěži nasměroval Pražany gólem v osmé minutě Pavel Kousal, ve druhé třetině zvýšil Miikka Salomäki. Domácí, kteří už měli postup jistý, v závěru duel zdramatizovali, vyrovnat ale nedokázali. Účast ve vyřazovacích bojích, které začínají 12. listopadu, si ve středu mohou zajistit Pardubice a Třinec.

Salcburk – Sparta Praha 1:2

Pražané potřebovali k uchování šancí na postup vyhrát. Do vedení se dostali v osmé minutě, kdy po rychlém protiútoku a přečíslení otevřel skóre Kousal. Další gól mohl přidat Hyka, brankáře Tolvanena ale nepřekonal.

Následně mohly oba týmy udeřit v přesilových hrách. Nejprve Sparta nedokázala využít dvě početní výhody, poté i díky pozornému Kořenářovi udržela těsný náskok při vyloučení Kryštofa Hrabíka.

Až poté se při nerovnoměrném počtu hráčů na ledě změnil stav. Kraus dostal za faul na Hyku, který přišel o dva zuby, čtyřminutový trest a přestože Sparta dlouho hrálo přesilovku špatně, ve 27. minutě se se štěstím prosadil Salomäki.

V polovině utkání mohl snížit Nienhuis, Kořenář byl ale připravený. Sparťané byli střelecky aktivnější, finského brankáře ve službách Red Bullu však nepřekonali ani v další přesilovce.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

V 57. minutě domácí snížili, když po rychlém protiútoku srazil za Kořenářova záda puk Horák. Pražané navíc při gólové akci faulovali a Salcburk dostal podle pravidel Ligy mistrů výhodu přesilové hry. Sparta se ale v oslabení ubránila a těsný náskok udržela až do závěrečné sirény.

Tabulka Ligy mistrů