Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pardubice byly v Lize mistrů opět suverénní, Tappaře daly pět gólů. Sparta musela otáčet

Aktualizováno
Pardubický útočník Lukáš Radil dává Tappaře gól na 3:0.
Pardubický útočník Lukáš Radil dává Tappaře gól na 3:0.ČTK / Taneček David
Pardubičtí hokejisté vyhráli i druhý zápas v Lize mistrů, když na domácím ledě zdolali Tapparu Tampere 5:1. Vítězství zařídily góly pěti různých útočníků, dvě asistence zaznamenal Roman Červenka. První vítězství si připsala Sparta, která po obratu ve třetí třetině porazila maďarský Fehérvár 5:2. Soupeře, jenž ve čtvrtek podlehl Dynamu 0:7, Pražané zlomili čtyřmi góly ve třetí třetině. Dvě branky vstřelil Tomáš Hyka, tři body posbíral Michal Řepík.

Pardubice – Tappara 5:1

Branku Dynama tentokrát hájil Roman Will, který nahradil Tomáše Vomáčku. Vynucenou změnou byla absence zraněného útočníka Jiřího Smejkala, v pardubické sestavě se místo něj objevil Robin Kaplan.

Smejkala v první formaci vyměnil Martin Kaut, jenž v 11. minutě vstřelil úvodní gól zápasu. Po Červenkově pasu přebruslil protihráče a přesně zakončil. Podruhé se Dynamo prosadilo na začátku druhé třetiny. Během pardubického oslabení vybojoval Matej Paulovič puk u zadního mantinelu a předložil ideální nahrávku Tomáši Zohornovi.

Pardubičtí hráči byli aktivnější, což potvrdil i Lukáš Radil, který skóroval v přesilovce. Ve 32. minutě po další Červenkově přihrávce zblízka zakončil Lukáš Sedlák a zvýšil na 4:0. Ve 47. minutě Robert Kousal vybojoval puk a překonal brankáře Juhu Metsolu popáté.

Hosté se poprvé prosadili až během přesilovky v 54. minutě, kdy se trefil Julius Mattila. V příštím týdnu odehrají Pardubice další dva zápasy v Německu proti Eisbären Berlín a Straubingu.

Sparta Praha – Fehérvár AV19 5:2

Fehérvár, který v Praze podporovalo několik stovek fanoušků, po opatrném úvodu přestál bez větších problémů zvýšenou aktivitu Sparty, a následně se dostal do vedení. První šanci Anžeho Kuralta ještě brankář Josef Kořenář zlikvidoval, v 16. minutě byl ale proti jeho zakončení bezmocný. Ke slovinskému útočníkovi se odrazila zblokovaná střela Joshe Atkinsona.

Do druhé části Pražané vstoupili lépe, vyrovnat mohli Tomáš Hyka nebo Ondřej Mikliš, finského gólmana v maďarských službách Reijolu ale nepřekonali. V přesilovce prováhal možnost zakončit Roman Horák, v další početní výhodě se neprosadili Michal Řepík s Tomášem Hykou, ale ve 31. minutě srovnal tečí Krejčíkovy střely od modré Kryštof Hrabík. Fehérvár rychle odpověděl, když se opět prosadil Kuralt.

Šanci otočit vývoj zápasu dala Spartě nedisciplinovanost soupeře. V závěru druhé třetiny fauloval Atkinson, za protesty dostal trest Brown a domácí vstoupili do závěrečné dvacetiminutovky s přesilovkou pět na tři. V té nejprve vyrovnal Filip Chlapík a poté Pražany posunul do vedení Hyka. Další dvě branky domácí přidali při power play soupeře. Spartu nyní čekají zápasy v Sheffieldu a na ledě Eisbären.

Tabulka Ligy mistrů