Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Necítil se dobře, pak Tomášek potvrdil formu třemi góly. Třinci stačí málo, chválil soupeře

David Tomášek položil Oceláře na lopatky hattrickem.
David Tomášek položil Oceláře na lopatky hattrickem.Bildbyran / ddp USA / Profimedia
Útočník národního týmu a Färjestadu David Tomášek (28) potvrdil v úterním utkání Ligy mistrů proti Třinci vynikající střeleckou formu v úvodu sezony. Hattrickem, který završil vítězným gólem na 3:2 v prodloužení, položil Oceláře na lopatky i přesto, že se necítil úplně dobře. Uvedl to v rozhovoru pro web švédského klubu.

Mistr světa z květnového šampionátu v Praze podává na začátku nového ročníku výborné výkony. V sedmi zápasech švédské ligy nastřílel sedm branek a přidal šest asistencí. Aktuálně je nejproduktivnějším hráčem soutěže i jejím nejlepším střelcem. V Lize mistrů odehrál tři zápasy a i díky úternímu hattricku má na kontě čtyři branky.

Proti Třinci zařídil Tomášek do 26. minuty náskok 2:0, o výhře svého celku pak rozhodl v přesilovce po 79 sekundách prodloužení povedenou ranou bez přípravy. "Je to docela paradoxní, protože jsem se dnes necítil úplně dobře," přiznal po utkání Tomášek, jenž si na ledě výborně rozumí s parťáky Perem Aslundem a Joakimem Nygardem.

Právě Aslund mu skvostnou přihrávkou připravil první gól, Nygard asistoval u druhého a Aslund pak u třetího. "Při úvodním gólu mě Asa našel pěknou nahrávkou. U druhého tam byla dobrá clona," pochvaloval si Tomášek, jenž právě u druhého zásahu prokázal svoji pohodu. Místo původně avizovaného příklepu si ještě počkal na správný okamžik k zakončení a pak se prosadil střelou zápěstím.

Dlouho se zdálo, že dosavadnímu suverénovi Ligy mistrů budou jeho zásahy stačit, aby zůstal bodově stoprocentní. Jenže v čase 55:15 byl právě Tomášek jako jediný z domácích hráčů v celém utkání vyloučen kvůli sekání. "Myslím, že to bylo sporné," namítl Tomášek k prohřešku, který cestu Färjestadu za výhrou notně zkomplikoval. I proto, že v LM oslabení při dvouminutovém trestu pokračuje i po inkasovaném gólu.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

"Když jsem byl vyloučený, tak jsem si myslel, že tenhle zápas i přesto nemůžeme prohrát. Že bychom neměli ztratit utkání, které jsme měli pod kontrolou. Ale je tu to pravidlo Ligy mistrů... Takže to musím vzít na sebe. A Třinci, který je mentálně hodně silný a má v týmu spoustu velmi zkušených hráčů, stačí opravdu málo. I proto se proti nim tak těžko hraje," ocenil Tomášek soupeře, s nímž sváděl líté boje již v extralize.

Andrej Nestrašil a Daniel Kurovský vyrovnali během jeho trestu na 2:2, ale právě Kurovský pak po 38 sekundách prodloužení zamířil na trestnou lavici. "Myslím, že to byla typická kompenzace," podotkl Tomášek. O dalších 41 sekund později slavil vítězný gól. "Samozřejmě bylo fajn vidět puk v brance. A po tom mém vyloučení to bylo přirozeně ještě o to lepší."

Färjestad – Třinec 3:2p