Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Na gól jsem čekal docela dlouho, přiznal Kousal. Ocenil výkon soupeře i Kořenáře

Kousal se konečně dočkal gólové trefy.
Kousal se konečně dočkal gólové trefy.Profimedia / ČTK / Kamaryt Michal
Útočník Pavel Kousal (25) se první brankou v sezoně podílel v úterý večer na výhře hokejistů Sparty 2:1 nad Salcburkem, která Pražanům zajistila postup do osmifinále play off Ligy mistrů. V rozhovoru pro klubový web si pochvaloval, že Sparta v důležitém utkání uspěla a věří, že se mu začne střelecky dařit i v extralize.

"Čekal jsem na gól docela dlouho," řekl Kousal, který v domácí nejvyšší soutěži doposud nasbíral sedm asistencí a v Lize mistrů dvě finální přihrávky. "V každém zápasem jsem měl nějaké šance, ale bohužel jsem je vždycky zakončil špatně. Budu na to muset navázat v extralize a trošku přidat, protože gólů moc není," uznal reprezentační útočník po vítězství 2:1.

Sparta byla před posledním zápasem základní části mimo postupové pozice a k účasti v play off musela vyhrát. Po Kousalově gólu se dostala do vedení již v první třetině a dlouho duel kontrolovala. Domácí snížili až v závěru.

"V extralize se nám začalo dařit, odehráli jsme dobré zápasy a jeli jsme sem s klidnější hlavou. Potřebovali jsme vyhrát, udělali jsme, co jsme měli a vyhráli jsme," pochvaloval si Kousal po třetí výhře Pražanů v soutěži.

Salcburk již měl postup do play off Ligy mistrů jistý. Šampion posledních tří sezon mezinárodní soutěže ICE Hockey League, kterou v minulosti hrálo i Znojmo, podle Kousala potvrdil své kvality.

"Mají doma velké hřiště, což pro nás bylo trošku něco jiného. Hráli výborně. Mají šikovné beky, nám zafungovalo hlavně oslabení, ve kterém mohli dát několik gólů. Kořen (brankář Kořenář) chytal výborně, ale Salcburk je určitě kvalitní mančaft. Jsem rád, že jsme je porazili," řekl Kousal.

Salcburk – Sparta 1:2