Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pardubice ve třetím zápase LM poprvé ztratily body, Sparta schytala pět gólů od Sheffieldu

Aktualizováno
Pardubice v Berlíně ztratily body.
Pardubice v Berlíně ztratily body.ČTK / Taneček David
Hokejisté Pardubic v Lize mistrů neuspěli na ledě Eisbärenu Berlín a prohráli 2:3 po samostatných nájezdech. V šesté sérii rozstřelu rozhodl Leonhard Pföderl (31) a český celek tak ve třetím zápase poprvé ztratil body. Nedařilo se ani Spartě, pražský tým si po prohře 1:5 na ledě Sheffieldu připsal druhou porážku ze tří duelů v soutěži a poprvé vyšel bodově naprázdno.

Eisbären Berlín – Pardubice 3:2sn

Pardubice se po domácích výhrách nad Fehérvárem 7:0 a Tapparou Tampere 5:1 poprvé představily venku. V Berlíně se nejdříve ubránily při vyloučení Davida Musila, ale v čase 11:20 už dostal Eisbären do vedení Lean Bergmann, který po přihrávce Blainea Byrona překonal Romana Willa. Za 136 sekund odpověděl v přesilové hře při vyloučení Erica Mika Martin Kaut, který bekhendem dorazil za Jakea Hildebranda svůj vlastní pokus.

Dynamo se ještě v úvodní části ubránilo při trestu Patrika Poulíčka a nerozhodný stav vydržel až po 34. minuty, kdy Kai Wissmann uvolnil Frederika Tiffelse a ten bekhendovým blafákem vrátil domácím náskok. V polovině závěrečné části se německý celek ubránil při vyloučení Jonase Müllera, v čase 58:23 však při power play zpoza levého kruhu vyrovnal Roman Červenka.

V nájezdech se nejdříve v první sérii prosadil Kaut, ale hned odpověděl Pföderl. Ve čtvrté sérii potom získal Dynamu znovu náskok Tomáš Zohorna, jenže vyrovnal Byron. Na Pföderlův druhý gól v rozstřelu už nedokázal zareagovat Kaut.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Sheffield – Sparta Praha 5:1

Sparta má za sebou domácí duely s Tapparou Tampere (1:2 po samostatných nájezdech) a s Fehérvárem (5:2) a začátek duelu v Sheffieldu jí vůbec nevyšel. Po 109 sekundách otevřel skóre Joel Janatuinen, který se po pravé straně protlačil před Jakuba Tůmu a na bližší tyči překonal Jakuba Kováře. V čase 3:50 se při vyloučení Michala Moravčíka trefil z levého kruhu Mikko Juusola.

Další možnost měl v 8. minutě Robert Dowd. Sparta nevyužila početní výhodu při trestu Sachy Guimonda. Sama na přelomu první a druhé části odolala při vyloučení Ondřeje Mikliše na dvě plus dvě minuty a dokonce se v oslabení prosadila. Přihrávku Tomáše Hyky proměnil Ondřej Najman a podle pravidel Ligy mistrů o 75 sekund zkrátil oslabení.

Pražané se ubránili i při trestu beka Dominika Mašína, který v dresu Sparty debutoval. Vzápětí byl vyloučen Brien Diffley za zákrok na Hyku na pět minut a do konce utkání. Hosté ale dlouhou přesilovku nevyužili. V závěru druhé části dostal za faul na Patricka Watlinga také trest na pět minut a do konce utkání Kryštof Hrabík.

V úvodu závěrečného dějství šel pykat i Mikliš a v přesilovce pěti proti třem zvýšil náskok Daniel Leavens. Ten si tak vynahradil to, že mu po trenérské výzvě nebyl o necelou minutu předtím uznán gól. Ke snížení nepomohly hostům ani dvě početní výhody. Při té druhé trefil Pavel Kousal tyč. V 58. minutě při power play Sparty upravil Dominic Cormier na 4:1 a v čase 58:32 dovršil výsledek opět do prázdné branky Marc-Olivier Vallerand.

"Měli jsme šanci, dostali jsme pětiminutovou přesilovku, se kterou jsme naložili bídně. Nevyužili jsme ji, takže jsme si body nezasloužili. Oklepeme se z toho. Zkoukneme si Eisbären na videu a už za dva dny můžeme porážku odčinit v Berlíně," uvedl Forman.

Tabulka Ligy mistrů