Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hradec ztratil v osmifinále LM dvougólové vedení a ve Färjestadu prohrál 3:4

Hradec ztratil v osmifinále LM dvougólové vedení a ve Färjestadu prohrál 3:4
Hradec ztratil v osmifinále LM dvougólové vedení a ve Färjestadu prohrál 3:4Profimedia
Královéhradečtí hokejisté za sebou mají turbulentní úvodní osmifinále Ligy mistrů. Ve Färjestadu dokázali otočit z 0:1 na 3:1, během necelých tří minut druhé třetiny ale o náskok přišli a nakonec si domů vezou porážku 3:4. O výhře švédského šampiona v přesilové hře obránce Joel Nyström (20). I tak je jde z pohledu Hradce o nadějný výsledek do odvety, která se na východě Čech uskuteční za týden.

Färjestad – Hradec Králové 4:3

"Ve druhé třetině jsme za stavu 3:1 udělali několik špatných rozhodnutí a soupeř vyrovnal. Ve třetí části jsme chtěli být silní, ale inkasovali jsme v oslabení a o gól jsme prohráli. Myslím si ale, že jsme hráli dobře a věřím, že doma vyhrajeme," řekl asistent trenéra Hradce Králové Petr Svoboda.

Domácím se vydařil vstup do utkání. Již ve 3. minutě dostal ideální přihrávku na útočnou modrou čáru Joakim Nygard, zbavil se Radka Pilaře a překonal brankáře Jana Růžičku. Východočeši ale rychle odpověděli. Šance Christopha Lalancetta ještě gólem neskončila, ale z další akce vyrovnal Graeme McCormack. Färjestad vedl jen 74 sekund.

Při hradecké přesilové hře se do velké šance dostal Nygard, Růžička ale jeho brejk zlikvidoval. Oba týmy pak nevyužily další početní výhody a ve 25. minutě se hosté dostali do vedení. Martinu Štohanzlovi ke gólu pomohl chybující brankář Matt Tomkins, jenž si srazil nahození ze středního pásma vyrážečkou za svá záda.

V polovině utkání Mountfield vedl již 3:1. Kapitán Radek Smoleňák vybojoval puk v útočném pásmu a Zdeněk Doležal oslavil svůj první zápas v hradeckém dresu po příchodu z Českých Budějovic gólem.

Již o 21 sekund později snížil Marcus Nilsson a odstartoval tlak domácích. Následně vyrovnal po střele Mattiase Göranssona chytrou tečí Remi Elie a jen díky Růžičkovi se poté Färjestad nedostal i do vedení.

Ve třetí třetině ale hradecký brankář po několika dobrých zákrocích inkasoval, když jej v přesilovce překonal Nyström. Vyrovnat se již hostům nepodařilo.