Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hrabík po triumfu Sparty: Přistoupili jsme k tomu s pokorou, začátek nám sednul

Kryštof Hrabík zvyšoval proti Bremerhavenu na 3:0.
Kryštof Hrabík zvyšoval proti Bremerhavenu na 3:0.ČTK / Kamaryt Michal
Dorážka útočníka Kryštofa Hrabíka (25), kterou zvyšoval v první třetině na 3:0, se nakonec ukázala být vítězným gólem Sparty v utkání s německým Bremerhavenem v Lize mistrů. Pražané si po výsledku 4:2 připsali důležité tři body a výrazně oživili naděje na postup do vyřazovací fáze. Hrabík po zápase uvedl, že právě dobrý start rozhodl.

Sparta Praha – Bremerhaven 4:2

"Přistoupili jsme k tomu s pokorou. Začátek nám sednul, myslím, že jsme se dnes dobře připravili. I takové zápasy někdy jsou, že vám tam na začátku padnou nějaké góly a v podstatě to rozhodne zápas, pak si to do jisté míry hlídáte," uvedl Hrabík.

Po zranění a takřka měsíci bez hokeje se krásným úvodním gólem připomněl zkušený útočník Michal Řepík. "Je super ho mít zpátky. Michal je obrovský lídr a myslím, že ten gól mluví sám za sebe. Můžeme si jen přát, aby mu to vydrželo," podotkl Hrabík, jenž se sám prosadil v končící 16. minutě a zvyšoval už na 3:0.

Bremerhaven je přitom týmem, který se pyšní dobrou defenzivou – za sedm dosud odehraných kol v německé nejvyšší soutěži inkasoval jen šest branek.

"Je jedině dobře, že jsme ty skulinky v jejich obraně dokázali najít a proměnit je v góly. Chtěli jsme dobře začít, což se nám i povedlo. Pak to sice ve druhé třetině mezi 20. a 30. minutou nebylo z naší strany optimální, ale pak jsme zase zabrali, vzchopili se a dotáhli to do vítězného konce," konstatoval Hrabík.

Přestože v oslabení neinkasovali, dali Pražané soupeři možnost vrátit se do hry i třemi tresty v krátkém sledu po sobě na přelomu první a druhé třetiny. V Lize mistrů může být navíc každý zbytečný faul o to citelnější, že s inkasovaným gólem oslabení nekončí.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

"Těch faulů by při tomto pravidlu mělo být logicky o to méně. Samozřejmě nikdo nechce faulovat, ale dnes jsme udělali zbytečné fauly a je to něco, čeho se musíme vyvarovat. A nejen příští úterý, ale i v extralize, protože přesilovky rozhodují zápasy," zdůraznil.

O postup se poperou sparťané v úterý v Salcburku. "Chceme vyhrát každý zápas, jsme ambiciózní tým. Na tabulku osobně moc nekoukám, ale chceme vyhrávat. V úterý podáme co nejlepší výkon a uvidíme, jak to dopadne. Když půjdeme dál, budeme rádi a budeme se snažit dojít co nejdále," uzavřel Hrabík.

Tabulka Ligy mistrů