Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Červenka po triumfu Dynama: Překvapilo mě, že jsme soupeře přebruslili. Laťka byla vysoko

Parsubický Roman Červenka si kryje puk před Danielem Brickleym z Tappary v zápase Ligy mistrů.
Parsubický Roman Červenka si kryje puk před Danielem Brickleym z Tappary v zápase Ligy mistrů.ČTK / Taneček David
Kapitán českých mistrů světa z letošního šampionátu Roman Červenka (38) má za sebou první soutěžní zápasy v dresu Pardubic. Dynamo dvakrát vyhrálo, když ve čtvrtek zdolalo Fehérvár 7:0 a v sobotu i Tapparu Tampere 5:1. Červenka zaznamenal v duelu s finským mistrem dvě asistence a je nejproduktivnějším českým hráčem v historii Ligy mistrů.

Pardubice – Tappara 5:1

"Byl to dobrý test proti kvalitnímu mužstvu, i když tam měli asi i mladší kluky. Co mě překvapilo? Řekl bych, že jsme je přebruslili. Odehráli jsme dobrý zápas," řekl Červenka novinářům po utkání.

Už v 11. minutě vyzval k zakončení Martina Kauta, ve druhé třetině asistoval u gólu Lukáše Sedláka. "Měli jsme dobrý pohyb od začátku zápasu a dodržovali jsme, co jsme si řekli. Hráli jsme jednoduše v našem pásmu a udrželi jsme se více na puku," dodal zkušený hráč.

Dynamo vyhrálo úvodní dva zápasy sezony jednoznačně, přesto Červenka spíše mírnil počáteční nadšení. "Hrajeme sice Ligu mistrů, ale pořád se připravujeme na novou extraligovou sezonu. Jde mi spíš o to, aby se výkony zlepšovaly. I když si myslím, že dnes ta laťka byla poměrně vysoko," uvedl Červenka.

"Je to lepší, než kdybychom prohráli. Na druhou stranu to ještě nic neznamená. Musíme na všem dál pracovat, je z čeho se odrazit," prohlásil Červenka.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Ke splnění dlouhodobých cílů potřebuje Dynamo zvládnout celou řadu takových zápasů. "Je teprve začátek září. Chceme vyhrávat a uvidíme, kam až to půjde. Samozřejmě máme tým, od kterého se očekává vítězství, a my ho budeme chtít doručit," doplnil Červenka.

Tabulka Ligy mistrů