Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Liptovský Mikuláš podepsal kontrakt s kanadským hříšníkem, s Tampou vyhrál Stanley Cup

Obranné řady Liptovského Mikuláše posílil Foote.
Obranné řady Liptovského Mikuláše posílil Foote.BRUCE BENNETT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia
Novou posilou v sestavě Liptovského Mikuláše se stal kanadský obránce Cal Foote (25), jenž se slovenským klubem podepsal roční kontrakt. Jedná se o jednoho z pěti hokejistů NHL, kteří byli na začátku letošního roku kanadskou policií obviněni ze znásilnění neznámé ženy, k čemuž mělo dojít na juniorském MS v roce 2018.

Na poměry slovenské Tipos Extraligy se jedná o velmi kvalitní posilu, o čemž jasně svědčí fakt, že si tohoto hráče vybrala Tampa Bay v prvním kole draftu 2017 z celkové čtrnácté pozice. V NHL odehrál za Lightning a později za Nashville a New Jersey 145 zápasů, ve kterých si připsal 20 bodů (5+15).

Dalších 13 bodů přidal během play off 2021/22, kdy s Tampou Bay slavil zisk Stanley Cupu. Cal Foote reprezentoval Kanadu na MS 2018, kde získal zlatou medaili. Bratr Nolan v současnosti působí v organizaci Devils. Jejich otec Adam Foote patří k legendám NHL, kde během svého působení získal dva Stanley Cupy.

Cal Foote má však ve svém životopise i velmi negativní skvrnu, neboť během zmíněného juniorského šampionátu byl spolu s dalšími čtyřmi spoluhráči - Carterem Hartem, Alexem Formentonem, Dillonem Dubém a Michaelem McLeodem - na začátku letošního roku kanadskou policií obviněn ze znásilnění neznámé ženy.