Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hokejový Slovan má nového majitele, koupil ho jeden z nejbohatších Slováků

Slovan Bratislava má nového majitele.
Slovan Bratislava má nového majitele.Profimedia / František Iván
Novým majitelem hokejového klubu HC Slovan Bratislava se stala společnost J&T Real Estate (JTRE) sports & entertainment a.s. Společnost odkoupila většinový 57% podíl od dosavadní majitelky Eleny Hrubé. Transakci potvrdila pondělní valná hromada společnosti. Informaci zveřejnil klub na oficiálních internetových stránkách.

Elena Hrubá získala většinový podíl ve Slovanu poté, co v prosinci 2023 náhle zemřel její otec Rudolf Hrubý. "Na základě jednání, která probíhala od února letošního roku, koupila společnost JTRE většinový 57% podíl Eleny Hrubé. Převzetí nejslavnější slovenské hokejové značky s více než stoletou tradicí se týká nejen společnosti HC Slovan Bratislava a.s., pod kterou dosud spadal profesionální A-tým, ženský tým, juniorské a mládežnické týmy, ale také společnosti SLOVAN MARKETING, s. r. o., a občanského sdružení HC SLOVAN Bratislava o.z., v jehož rámci působí dětské a mládežnické týmy," uvedl Slovan Bratislava v oficiálním prohlášení.

"Po nástupu do funkce předsedkyně představenstva HC Slovan Bratislava a.s. vyvinula paní Elena Hrubá spolu s další členkou představenstva paní Marií Henselovou maximální úsilí, aby byly vypořádány závazky klubu vůči hráčům, dalším sportovním odborníkům a také aby se před začátkem nové sezony přihlásil soutěžní A-tým."

"V těchto dnech vstupují mládežnické týmy HC Slovan a HC Slovan Bratislava ženy do nové sezony v mimořádně příznivé kondici. Zároveň má klub optimálně nastaveny všechny potřebné obchodní, marketingové a sociální procesy," stojí také v prohlášení.

Za společností J&T Real Estate (JTRE) stojí jeden z nejbohatších Slováků Peter Korbačka. V roce 2014 koupil jedno z největších nákupních center v Bratislavě, ke kterému později přidal komplex, v němž sídlí i fotbalový stadion Spartaku Trnava.