Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sparťan Kořenář si vysloužil premiérovou nominaci, na soupisce národního týmu nahradil Willa

Josef Kořenář má na kontě i 12 zápasů v NHL.
Josef Kořenář má na kontě i 12 zápasů v NHL.Profimedia
V nominaci českých hokejistů na Švýcarské hry v Praze a Curychu nahradil brankáře Romana Willa (31) z Pardubic debutant Josef Kořenář (25) ze Sparty, který měl být původně v kádru v pozici třetího gólmana pro trénink. V tiskové zprávě o tom informoval media manažer národního týmu Ondřej Kalát. Kořenář, který má na kontě i 12 utkání v NHL, může v reprezentaci debutovat.

Willa čeká v úterá v dresu Dynama úvodní zápas čtvrtfinále Ligy mistrů na ledě finského celku Lukko Rauma a podle původních plánů se měl k reprezentaci připojit ve středu.

"Po poradě v rámci našeho realizačního týmu jsme přehodnotili strategii a chceme do turnaje nastoupit pouze s hráči, které máme v přípravném kempu od prvního dne. Proto jsme na soupisku dopsali Josefa Kořenáře, který s námi absolvoval už úvodní trénink v pondělí večer v Holešovicích," uvedl trenér Radim Rulík.

Kořenář doplnil Dominika Pavláta z Plzně a v roli náhradního gólmana se už s týmem od pondělka připravuje Adam Brízgala z Kladna, který v této roli byl už v listopadu před turnajem Karjala.

Will, jenž za národní celek nastoupil šestnáctkrát, se měl představit v reprezentačním dresu poprvé od loňského listopadu od Karjaly. Kořenář v této sezoně odchytal v extralize za Spartu 10 zápasů s průměrem 1,99 obdržené branky a s úspěšností 91,38 procenta. V NHL v sezonách 2020/21 a 2021/22 dostal příležitost v San Jose a Arizoně ve 12 duelech, měl průměr 3,10 a úspěšnost 90,1 procenta.

Jedná se už o třetí změnu opět původní nominaci. Nemocné obránce Jakuba Galvase z Malmö a útočníka Davida Kašeho z Litvínova nahradili v neděli zadák Filip Pyrochta z Mladé Boleslavi a Petr Kodýtek z Ilvesu Tampere.

Češi vstoupí do druhého dílu série Euro Hockey Tour ve čtvrtek v O2 areně proti Finsku (od 18:00). Po přesunu do Curychu je čeká v sobotu ve stejný čas duel s domácím Švýcarskem a v neděli od 13:00 Švédsko.