Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hermannová se Štochlovou zvládly proti australskému páru závěrečné utkání ve skupině

Aktualizováno
Hermannová se Štochlovou vyhrály poslední zápas skupiny.
Hermannová se Štochlovou vyhrály poslední zápas skupiny.Facebook PRK Partners
Plážové volejbalistky Barbora Hermannová (32) a Marie Sára Štochlová (23) vybojovaly na turnaji Pro Tour Elite v Dauhá posledním utkání ve skupině postup do vyřazovací části. Nasazené dvanáctky si nejprve připsaly druhou prohru v tie-breaku, Brazilkám Talitě a Thamele podlehly 21:12, 10:21, 16:18. V závěrečném zápase ale zdolaly 2:0 dosud stoprocentní australský pár Taliqua Clancyová, Mariafe Artachová a zahrají si předkolo play off. Jejich soupeřkami budou v sobotu Kanaďanky Melissa a Brandie.

V prvním setu hrály Češky precizně a vyhrály jej výrazným rozdílem, druhý měl přesně opačný průběh. Do tie-breaku vstoupily lépe Talita s Thamelou, ale Češky dvakrát dotáhly manko, odvrátily dva mečboly a po esu Štochlové měly šanci zápas zakončit. Brazilský útok ale dopadl na čáru a následné dva bloky Thamely strhly vítězství na jejich stranu.

"Byl to správný ženský beachvolejbal. První set jasně pro nás, druhý jasně pro holky a pak v tie-breaku jsme se tahaly až do samého konce. Myslím, že hrajeme dobře a předvádíme hru, jakou chceme. Trošku tam dneska chybělo štěstí," řekla Štochlová. "V tie-breaku rozhodlo pár malých detailů. Paradoxně byly na kurtu čtyři blokařky a ony vyhrály dvěma bloky v závěru," dodala.

S Clancyovou a Artachovou musely v úvodu dotahovat ztrátu a první set získaly ve vyrovnané koncovce 21:19. Ve druhé sadě utekly soupeřkám šestibodovou šňůrou od stavu 8:8 a náskok už nepustily. Zvítězily 21:16.

Detail utkání Hermannová/Štochlová – Talita/Tamela 21:12, 10:21, 16:18

Premiéra mezi elitou Dumkovi se Sedlákem nevyšla

Jan Dumek s Jiřím Sedlákem v prvním utkání dne podlehli Italům Paolu NicolaioviSamuelu Cottafavaovi 11:21, 15:21 a pak nestačili ani na světové jedničky Nory Anderse Mola a Christiana Söruma, se kterými prohráli 11:21 a 19:21.

Proti Italům hráli Češi po první jednoznačné sadě druhou už vyrovnanější, ale Italové za stavu 11:11 čtyřmi body za sebou odskočili a náskok si s přehledem pohlídali. "Dneska to bylo trochu lepší, ale stále jsme oproti zápasům v kvalifikaci zbytečně pasivní a máme respekt ze soupeře. Nicméně všichni ze skupiny jsou opravdu z absolutní špičky a s nimi nejsme zvyklí ani hrát, ani trénovat," uvedl Dumek po prvním utkání.

Úvod zápasu nevyšel české dvojici ani proti Molovi a Sörumovi. I kvůli tomu byl první set jasnou záležitostí světových jedniček, ale ve druhém Češi zabojovali a nakonec podlehli nejtěsnějším rozdílem ze všech tří utkání.

"Poslední zápas byl asi nejlepší z těch tří ve skupině. Byl to náš nejdůstojnější výkon, takže nakonec máme docela dobrý pocit a víme, kde a co máme trénovat. Celkově jsme každopádně z turnaje nadšení a odnášíme si ponaučení, co nám ještě chybí do úplné špičky," řekl Dumek. "Měli jsme ve skupině podle mého tři z pěti nejlepších současných týmů na světě, takže se nemáme za co stydět," dodal.

Detail utkání Mol/Sorum – Dumek/Sedlák 21:11, 21:19