Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hermannová a Štochlová v Dauhá končí, nestačily na nově sestavený kanadský pár

Hermannová se Štochlovou v Dauhá skončily v osmifinále.
Hermannová se Štochlovou v Dauhá skončily v osmifinále.Facebook / PRK Partners
Plážové volejbalistky Barbora Hermannová (32) a Marie-Sára Štochlová (23) skončily na turnaji kategorie Elite v katarském Dauhá v osmifinále. S nově utvořeným kanadským párem Melissa Humanaová-Paredesová (30) a Brandie Wilkersonová (30) prohrály 10:21 a 18:21.

Hermannová se Štochlovou se do play off turnaje, jehož výsledky se započítávají i do olympijské kvalifikace, probily po dvou třísetových prohrách a jedné výhře ve skupině. Se zkušenými Kanaďankami tratily první set jasně 10:21. Ve druhém začaly mnohem lépe a vedly 8:4, medailistky ze světových šampionátů Humanová-Paredesová a Wilkersonová ale dokázaly srovnat a nakonec i druhé dějství urvaly pro sebe.

"Zápas to byl podle očekávání hodně náročný, jsou to velice zkušené hráčky. V prvním setu jsme nechytly náš rytmus, trvalo nám to celý set. Ztratily jsme ho velice rychle. Ve druhém už jsme ho našly a dokázaly se držet. Škoda, že nám spadla dvě esa, na mě myslím, v koncovce," řekla Hermannová v nahrávce pro média. "S výsledkem i celým turnajem jsme ale velice spokojené," dodala po úvodním turnaji pro olympijskou kvalifikaci do Paříže.

Z Dauhá se české beachvolejbalistky vrátí trénovat na Tenerife, další turnaje Pro Tour odehrají ve druhé půlce března v Mexiku. Vicemistři Evropy Ondřej Perušič, David Schweiner turnaj Elite v Dauhá museli vynechat kvůli nemoci, Jan Dumek s Jiřím Sedlákem při své premiéře v nejvyšší kategorii vypadli ve skupině.

Detail utkání Hermannová/Štochlová – Humanová-Paredesová/Wilkersonová 10:21, 18:21