Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Americké gymnastky neuspěly ani u CAS, Chilesová ale boj o bronzovou medaili nevzdává

Chilesová přišla o bronzovou medaili kvůli protestu Rumunek.
Chilesová přišla o bronzovou medaili kvůli protestu Rumunek.AFP
Sportovní arbitrážní soud (CAS) zamítl odvolání americké gymnastické federace kvůli odebrání bronzové olympijské medaile Jordan Chilesové (23) za prostná. Američané oznámili, že se proti rozhodnutí CAS hodlají odvolat ke švýcarskému federálnímu soudu.

Chilesová původně dostala za své cvičení 13,666 bodu a byla pátá. Rozhodčí ale po přezkoumání uznali vyšší obtížnost jednoho z prvků Chilesové a přehodnotili její konečnou známku na 13,766, čímž o 66 tisícin předstihla Anu Barbosuovou, která už mezitím začala zisk medaile slavit. Podle Rumunů ale přišel protest pozdě a výsledky se měnit neměly.

CAS v sobotu na základě odvolání rumunské výpravy rozhodl, že americký tým podal při soutěži protest proti hodnocení své gymnastky čtyři sekundy po limitu, a bronz tak připadl zpět Barbosuové. V neděli verdikt potvrdil i Mezinárodní olympijský výbor (MOV).

USA Gymnastics vzápětí oznámila, že našla záznam, který nebyl při prvním verdiktu k dispozici. Video údajně dokazuje, že trenérka Cécile Landiová nepřekročila minutový limit na podání protestu. "Video s časovým kódem ukazuje, že Landiová nejprve ohlásila úmysl požádat o přezkoumání u stolku 47 sekund po zveřejnění skóre a podruhé požádala 55 sekund poté, co bylo původní skóre zveřejněno," uvedla v prohlášení americká federace.

To ale CAS zamítl. Pravidla mu totiž neumožňují přehodnotit rozhodčí nález, i když jsou předloženy nové důkazy.