Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Golfista Rai vyhrál v Greensboro poprvé turnaj PGA Tour. Budu si to pamatovat navždy, prohlásil

Rai poprvé vyhrál turnaj PGA Tour.
Rai poprvé vyhrál turnaj PGA Tour.AFP
Anglický golfista Aaron Rai (29) získal první titul na PGA Tour, když vyhrál Wyndham Championship v Greensboro. Vítěz dvou turnajů European Tour dosáhl skóre 18 ran pod par a porazil o dva údery Američana Maxe Greysermana (29).

Za premiérovým triumfem na prestižním americkém okruhu v posledním kole mířil právě Greyserman, který i díky dvěma nedělním eaglům vedl o čtyři rány. Na 14. jamce však Američan zahrál čtyři údery nad par a náskok ztratil. Do vedení se pak sice ještě vrátil, ale double bogey na 16. jamce znamenalo konec nadějí na vítězství.

Rai se dočkal triumfu při 89. startu v elitní americké sérii. "PGA Tour je v golfu nejvíc. Je úžasné hrát tady týden co týden, ale vyhrát turnaj je naprosto mimořádná věc. Budu si to pamatovat navždy," uvedl rodák z Wolverhamptonu indického původu, který v mládí snil o kariéře ve formuli 1 a jako kluk často hrál v tričku a čepici Ferrari na počest svého oblíbeného jezdce Michaela Schumachera.

Za vítězství obdržel Rai prémii 1,4 milionu dolarů (32,4 milionu korun) a ve světovém žebříčku si polepší z 48. místa na své nové maximum.

Kompletní výsledky turnaje