Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bez bot i ponožek. Kim chtěl za každou cenu trefit míček, bahno pak smýval v potoce

Tom Kim hrál minulý týden na turnaji Byron Nelson.
Tom Kim hrál minulý týden na turnaji Byron Nelson.Raymond Carlin III - USA TODAY Sports
Na své první kolo na PGA Championship asi nebude vzpomínat nejraději. Tom Kim (20) se totiž ve čtvrtek brodil bažinou, aby našel ztracený míček, a nakonec zakončil den s bilancí tři rány nad par. Na úsměvný moment z amerického Oak Hill bude díky virálnímu videu Jihokorejec jen těžko zapomínat.

Když Kimova rána z odpaliště na šesté jamce přelétla potok a dopadla do zabahněného místa, sundal si golfista boty i ponožky, vyhrnul kalhoty a vydal se míček hledat. To však mělo krátkého trvání, neboť Kim upadl a zabředl do bahna.

Když se mu nepodařilo míček najít, vysoukal se ven a umyl se v potoce.

Komentátoři Sky Sports, kteří se na jeho účet od srdce zasmáli, mu později sdělili, že se jeho video stalo virálním. V ten moment Kim schoval obličej pod čepici a začal se chechtat.

"Je to major a já bojuju o každý úder. Může to dělat rozdíl v tom, jestli budu mít v neděli šanci vyhrát, nebo projdu cutem," řekl Kim pro ESPN.

"Bylo mi řečeno, že je míček v bahně, a pokud jsem schopný ho trefit, udělám pro to všechno. Takže jsem se určitě snažil, ale bylo to velmi nešťastné. Nemohl jsem ho ani najít," dodal.

"Jakmile mi tam uklouzla noha, už nebylo cesty zpět. Bylo to vtipné. Musel jsem se plazit, použít každou část těla, abych se dostal ven," popisoval jihokorejský golfista svůj boj s bahnem. Na pomoc si přitom svého caddieho Joa Skovrona, ten se však obával, že uvízne také.

Navzdory "trapné" scénce Kim ničeho nelituje.

"Myslím, že bych litoval spíš toho, že jsem se tam nepokusil vlézt. Záleží mi totiž na každém možném úderu," uzavřel Kim komickou událost.