Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Woods prošel na golfovém Masters cutem. Pořadí vévodí Koepka, druhý je Rahm

Tiger Woods je na Masters ve finálových kolech při 23. účasti za sebou a vyrovnal maximum Couplese a Garyho Playera.
Tiger Woods je na Masters ve finálových kolech při 23. účasti za sebou a vyrovnal maximum Couplese a Garyho Playera.@PGATOUR
Americký golfista Brooks Koepka (32) vede po druhém kole Masters v Augustě. Po dohrání pátečního programu, který narušily bouře a popadané stromy, má na kontě 132 úderů a při skóre -12 náskok dvou ran na Španěla Jona Rahma (28), se kterým se po prvním dnu dělil o vedení. Nepříznivé počasí narušilo i další dění, třetí kolo se v sobotu kvůli dešti nedohraje a turnaj bude pokračovat až v neděli. V době přerušení po šesti jamkách už vedl Koepka před Rahmem o čtyři rány.

Třetí z party předchozích lídrů Viktor Hovland z Norska se nyní se skóre -6 dělí o čtvrté místo s Američanem Colinem Morikawou. Na třetí příčku se překvapivě posunul Sam Bennett z USA (-8), jenž je v polovině slavného turnaje nejvýše postaveným amatérem od roku 1956.

Do finálových kol prošel Američan Fred Couples a ve věku 63 let a 184 dnů se stal vůbec nejstarším hráčem, jemuž se to kdy na Masters povedlo. Překonal Bernharda Langera, kterému v roce 2020 bylo 63 let a 80 dnů; německý golfista letos na cut nedosáhl. Couples si při 38. startu zahraje celý turnaj poprvé po pěti letech.

Pokračovat bude i další bývalý první hráč světa Tiger Woods. Zkušený Američan je na Masters ve finálových kolech při 23. účasti za sebou a vyrovnal maximum Couplese a Garyho Playera. Woods se 147 údery (+3) přesně trefil hranici cutu a dělí se o 49. místo, Couples je na tom o dvě rány a devět pozic lépe.

Pod čarou naopak zůstali například aktuálně druhý hráč světového žebříčku Rory McIlroy ze Severního Irska (+5) či Američan Justin Thomas, bývalá světová jednička (+4).

Průběžné pořadí Masters 2023