Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Golfistka Kousková vylepšila své maximum, na turnaji Ladies European Tour v Alicante byla třetí

Golfistka Kousková byla třetí na turnaji LET v Alicante.
Golfistka Kousková byla třetí na turnaji LET v Alicante.ČTK / imago sportfotodienst / ©INPHO/Ben Brady
Golfistka Sára Kousková (25) skončila třetí na turnaji v Alicante a zaznamenala svůj nejlepší výsledek na Ladies European Tour. Dosavadním maximem české olympioničky na elitním evropském okruhu bylo páté místo z loňského turnaje v Indii.

Kousková zahrála během čtyř kol 13 ran pod normu hřiště klubu La Sella. Předčily ji pouze Němka Helen Briemová, jež při svém profesionálním debutu vyhrála se skóre -18, a Francouzka Pauine Roussinová-Bouchardová (-16). Před čtvrtou Anou Peláezovou ze Španělska měla Kousková náskok dvou úderů.

Nejlepší česká golfistka letošního žebříčku se držela v popředí turnaje s dotací 1 milion eur od úvodního kola. Po pátku se dokonce dělila o vedení, nicméně ve třetím kole si mírně pohoršila na šestou pozici. V neděli Kousková zahrála pět birdie, zopakovala svůj páteční výkon pět ran pod par a posunula se na životní třetí pozici.

Pražská rodačka se tak postarala o druhý nejlepší český výsledek na LET v letošní sezoně po Janě Melichové, která v červenci vyhrála turnaj v Hilversumu.

Další čtyři české golfistky v Alicante skončily už po druhém kole. Jana Melecká po vydařeném prvním kole pokazila druhý den a cut jí unikl o jednu ránu, Melichové pak o dva údery.

Výsledky turnaje La Sella Open