Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Parádní výkon Melichové, česká golfistka získala druhý titul na Ladies European Tour

Melichová oslavila druhý titul na Tour. (archivní foto)
Melichová oslavila druhý titul na Tour. (archivní foto)Profimedia
Česká golfistka Jana Melichová (26) vyhrála turnaj v nizozemském Hilversumu a získala druhý titul na Ladies European Tour. Předloni ovládla ještě jako amatérka Czech Ladies Open v Berouně.

Na Dutch Ladies Open zvítězila o jednu ránu před Švýcarkou Kim Metrauxovou, která před posledním kolem suverénně vedla. Melichová na ni ztrácela po dvou dnech šest úderů. V závěrečném kole se však šestadvacetiletá rodačka z Prahy blýskla pěti ranami pod par, což byl nejlepší výkon dne, a ze čtvrtého místa po sobotě poskočila na první pozici. Turnaj zakončila se skóre -11.

Vítězství věnovala mamince. "Teď v pátek by slavila šedesátiny, myslela jsem na ni a dala mi hodně energie, abych vyhrála. Byl to takový její dárek pro mne. Od té doby, co odešla, tak jsem přísahala, že pro ni vyhraju turnaj. Splnila jsem to, mám z toho strašnou radost a doufám, že ona taky," řekla Melichová v nahrávce pro média.

Dělené sedmé místo obsadila v generálce před olympijskými hrami Sára Kousková. Česká jednička Klára Davidson Spilková, která se rovněž chystá do Paříže, v polovině druhého kola z turnaje odstoupila kvůli zdravotním potížím. Na sociálních sítích dnes upřesnila, že na vině byly bolesti kyčle a zad.

Melichová v neděli nasbírala šest birdie a chybovala jen na šesté jamce, kde zahrála bogey. Postarala se o první české vítězství na Ladies European Tour od loňského června, kdy Kristýna Napoleaová ovládla German Masters. Druhým titulem se vyrovnala Davidson Spilkové, která v roce 2014 vybojovala historický český úspěch v Rabatu a předloni vyhrála Irish Open.

V letošní sezoně bylo dosavadním maximem Melichové deváté místo na dubnovém turnaji v Kapském Městě. Za vítězství v Hilversumu obdržela prémii 45 000 eur (1,1 milionu korun) z dotace 300 000 eur (7,5 milionu korun).

Také nejlepší česká hráčka v letošním evropském žebříčku Order of Merit Kousková se v průběhu turnaje zlepšovala. V pátek zahrála par a o víkendu pokaždé zaznamenala tři rány pod normu hřiště, což jí vyneslo posun o sedm příček.

Výsledky Dutch Ladies Open